Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Crima oribila de MEDIU in orasul nostru.

Va  trimit aceasta petitie ca un urlet de disperare venit in sprijinul copacilor de aliniament din orasul nostru care sunt batjocoriti an de an ba de Primarie si mai nou de Electrica SA. Legea 24 / 2007 spatii verzi care reglementeaza si apara arborii de aliniament este terfelita si ea de institutiile acestui stat semi-esuat .

In fapt aceasta batjocura facuta  de niste nefericiti de drujbisti la comanda Electrica SA. fara nici un fel de aviz de la alte institutii somnolente si ele , ne arata noua ca totul este posibil de  aceasta maniera exact in extrasezon, cand si un om cu 2 clase stie ca nu e voie sa amputezi copaci in plina vegetatie.

Aceasta lucrare trebuia executata  profesionist cu toate  avizele cel tarziu pana in 15 febr.

Consider ca a sosit timpul ca in Primaria B-ta consilierii locali dar in special domnul Primar IOAN TURC sa faca curatenia de primavara  pe la sefii de servicii, indiferenti si ei care nu au vazut, nu au auzit si nu au luat masurile necesare.

Fac referire cu precizie si adaug ca se impune inlocuirea urgenta a sefului DSP B-ta si al sefului Politiei Locale B-ta care desi are echipaje active cu politisti, nu a catadicsit sa-i intrebe pe drujbistii de aiurea ce lucrari fac ei pe bulevard in plina zi.Nu a trecut nimeni  pe strazi cand urla DRUJBA ?

Demiterea  asadar trebuie sa aiba loc cat mai urgent la aceste doua servicii care sunt alimentati din bani publici.

Am fost in strada de doua ori am stat de vorba minute bune cu domnul Primar si Viceprimar SORIN HANGAN si le-am transmis cum  si ce trebuie sa rezolve ca  asemenea golanii sa nu mai aiba loc in orasul nostru.

Cetateanul de la etajul patru din Andrei Muresanu stie una si buna adica la Primarie nu s-a schimbat nimic nici o viziune noua  si totul a ramas la fel ca pe vremea fostului Edil un alt  samsar de arbori binecunoscut.

Cer institutiilor Garda de Mediu, APM, Prefectura sa ia masurile cele mai dure impotriva celor care au comandat  aceasta distrugere pe domeniul public.

Acelasi lucru il cer tuturor consilierilor locali si-i invit sa mearga pe jos sa se uite la dezastrul facut. Cer consiliului local, Primarului, Prefectului sa dea un ultimatum furnizorilor de servicii sa isi ingroape cablurile spanzurate prin copaci  si pe sub cornisele imobilelor, si odata cu santierul de reconfigurare al traficului de pe Decebal-A. Muresanu  sa fie somati si acesti furnizori sa isi faca treaba  asa cum prevede si legislatia si recomandarile din domeniile respective.

Cer colegilor de la Bistrita Civica sa initieze urgent plangeri PENALE tuturor factorilor de raspundere pe acest caz deosebit de barbar si necivilizat  intr-un oras european. .

    Balan Marius Horea  . ecologist , membru fondator Bistrita Civica .

 

                 4 mai 2022.

 

0 comentarii749 vizualizări04 mai 2022




rss 2.0
rss 2.0