Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Campania RoRec, ajunge din nou la Bistrita si in localitatile Unirea, Viisoara, Slatinita, Ghinda, Sigmir, Sarata in 23 septembrie 2011.

 Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec va fi prezenta, in acest weekend, in Bistrita si localitatile Unirea, Viisoara, Slatinita, Ghinda, Sigmir, Sarata, in judetul Bistrita-Nasaud, unde continua campania "Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!", alaturi de Primaria Bistrita si de partenerii Bosch, Candy si Skil.

Vineri, 23 septembrie 2011, intre orele 10.00-17.00, locuitorii orasului Bistrita si cei din localitatile Unirea, Viisoara, Slatinita, Ghinda, Sigmir si Sarata, sunt asteptati sa scape de deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), respectand, in acelasi timp, mediul si comunitatea in care traiesc. Cei care doresc sa participe la actiunea de colectare selectiva, organizata de Asociatia RoRec, sunt asteptati in urmatoarele puncte de colectare, unde aceste DEEE pot fi depuse:

  1. Str. Florilor, bl.1 - platforma betonata de langa "Lama"
  2. Str. Stefan cel Mare - piata volanta
  3. B-dul Decebal - parcarea "Motovelo"
  4. Independentei Nord - parcare
  5. Independentei Sud - str. Panait Cerna - "Casa alba"
  6. Centrul permanent de colectare al Municipiului Bistrita din str. Zefirului nr. 1
  7. Unirea - DN 17 parcare (in fata imobilului nr. 102)
  8. Slatinita - "parcul de distractii"
  9. Ghinda - in fata imobilului nr. 23 A

10.  Viisoara - DN 17, platforma betonata (langa blocurile ANL)

11.  Sigmir - Scoala generala

12.  Sarata - in fata imobilului nr. 140

Prin serviciul de preluare gratuita de la domiciliu - in cazul deseurilor de echipamente electrice si electronice grele sau voluminoase, locuitorii se pot debarasa de acestea mult mai usor. Pentru mai multe detalii in legatura cu modul in care pot programa un astfel de transport gratuit, acestia au la dispozitie numarul de telefon 0742.490.840, disponibil pana vineri, 23 septembrie, intre orele 08.00-17.00.

Toti deponentii de echipamente electrice uzate sau stricate vor participa la o tombola la care pot castiga, prin tragere la sorti, unul dintre cele 25 de premii puse in joc de organizatori. Premiile constau in 5 frigidere, 10 masini de tuns iarba si 10 masini de gaurit.

Tragerea la sorti a castigatorilor va avea loc sambata, 23 septembrie, ora 19.00, la Primaria Municipiului Bistrita.

Detaliile despre programul campaniei de mediu si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro.

La finele lunii martie a avut loc prima actiune de colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice de anul acesta din judetul Bistrita Nasaud, organizata de catre Asociatia RoRec si Primaria Bistrita. Campania Asociatiei Rorec,  "Locul deseurilor nu este acasa. Trimite-le la plimbare", I-a mobilizat pe bistriteni, care au colectat, conform notei de cantar de la reciclator, peste 8 tone DEEE. In 24 iunie, Campania "Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!" a revenit in judetul Bistrita Nasaud, cu ocazia festivalului Bistrita Medievala.  Asociatia RoRec, cu sprijinul autoritatilor, a organizat atunci o actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, dar si o campanie de informare si constientizare a locuitorilor asupra protejarii mediului inconjurator. Au fost colectate atunci peste 7,3 tone DEEE.

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec a derulat, de la mijlocul lunii martie, peste 130 de actiuni de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) la nivel national, in parteneriat cu primariile. De la cei aproape 31.500 de deponenti care au participat la aceasta campanie - din peste 450 de localitati - au fost colectate, pana acum, peste 650 de tone DEEE, care au luat deja calea reciclarii conform standardelor europene de mediu.

Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie non-profit, infiintata de zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

Contact: Asociatia RoRec

Ana Iacob- Project manager

Email: ana.iacob85@gmail.com

Mobil: 0743 910 190

0 comentarii2961 vizualizări21 septembrie 2011




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0