Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Luni 10 August 2020 - 34914 vizitatori azi
Coltul verde din scoala mea.

Asociatia RECOLAMP, in colaborare cu Ministerul Mediului si Padurilor si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a demarat programul national scolar de colectare selectiva a deseurilor din Romania intitulat "Coltul verde din scoala mea".

Programul se adreseaza tuturor scolilor din invatamantul preuniversitar si consta in realizarea de catre elevi a unui Colt Verde care va avea compartimente pentru toate tipurile de deseuri reciclabile, respectiv hartie si carton, plastic, metal, sticla, DEEE-uri, becuri, baterii. Deseurile colectate selectiv vor fi predate catre colectorul local, pe baza de proces-verbal de predare-primire, iar cantitatile vor fi raportate catre primaria in raza careia isi desfasoara activitatea unitatea de invatamant.

In prima etapa a competitiei elevii vor trebui sa isi instaleze punctele de colectare. Vor fi premiate inventivitatea si creativitatea elevilor in amernajarea acestor "colturi verzi".

In cea de a doua etapa organizatorii vor premia scolile care au obtinut cele mai mari cantitati de deseuri colectate, in raport cu numarul de elevi.

Acest program national le propune scolilor sa se inscrie intr-o competitie care sa atraga elevii, profesorii si parintii in activitati de protejare a mediului, dar in acelasi timp urmareste si generalizarea colectarii selective a deseurilor reciclabile in institutiile de invatamant preuniversitar conform prevederilor  legale in vigoare.

Mai multe detalii cu privire la derularea programului pot fi gasite accesand site-ul www.coltverde.ro.

 Cu deosebita consideratie,

 DIRECTOR EXECUTIV

Stefan Ioachim MURESAN

 

  Proiecte, Relatii Publice

cons. Oana Stetco

0 comentarii3143 vizualizări21 octombrie 2011
rss 2.0
rss 2.0