Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Zi de protest 27.01.2012, ora 12:00 la sediul SGA si Prefectura.

Comunicat-Catre S.G. APELE ROMANE Bistrita-Nasaud, Catre Prefectura Jud. Bistrita-Nasaud,Catre APM Bistrita, Catre Garda de Mediu Bistrita. Asociatiile de pescari din judetul Bistrita-Nasaud si ecologistii bistriteni adreseaza urmatoarele cereri:

  1. Incetarea alimentarii cu apa a lacului de agrement de pe raza Mun. Bistrita respectiv bazinul compensator care la ora actuala este colmatat cu namol.
  2. Gasirea unei solutii ecologice si inchiderea microhidrocentralei electrice pana la decolmatarea acestui bazin.
  3. Intensificarea controalelor asupra agentilor economici si a persoanelor fizice care deverseaza in raurile judetului si in special in Bistrita, Sieu si Somes reziduurile industriale, animale, vegetale si de orice fel, prin aplicarea de amenzi usturatoare.
  4. Impulsionarea Agentiei de Protectie a Mediului, a Garzii de Mediu si a S.G. Apele Romane in vederea respectarii legilor de protectie a mediului.
  5. Neacordarea de avize pentru functionarea balastierelor pe zonele protejate ale raurilor judetului, Budac, Sieu, Somes, conform ordinului Ministrului Mediului si Padurilor nr. 2387/29.11.2011 prin care s-au instituit arii protejate pe respectivele rauri.
  6. Obligativitatea agentilor economici si sanctionarea lor pentru depozitarea de rumegus in albiile superioare ale raurilor.

 

 

Partidul Ecologist Roman

Asociatia ESOX Club Bistrita

Asociatia LucioPerca                                

Asociatia Pescar Sportiv Filiala Bistrita

AJVPS Bistrita

 

 

  Zi Protest 27.01.2012 ora 12:00 la sediul SGA si Prefectura

0 comentarii2870 vizualizări26 ianuarie 2012




rss 2.0
rss 2.0