Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare.

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec readuce, in acest weekend, in judetul Bistrita Nasaud, campania "Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!"  Bistrita, 18 iulie 2012 - Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, alaturi de Primariile Nasaud, Salva, Cosbuc, pe de o parte si Rebra, Rebrisoara, Parva si Feldru, pe de alta parte, si cu sprijinul partenerilor Candy si Skil, le da intalnire bistritenilor si ii cheama pe sa fac a un gest mic pentru un mediu mai curat si mai sanatos si sa participe la cele doua noi actiuni de colectare, care vor avea loc la finele acestei saptamani, in zilele de 20 si 22 iulie

 Vineri, 20 iulie, intre orele 10.00-18.00, in orasul Nasaud si in comunele Salva si Cosbuc, Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, va deschide sapte puncte de colectare, la care cetatenii pot depune aparatura electrica si electronica veche sau defecta. Acestea vor fi amplasate dupa cum urmeaza:

 Oras Nasaud:

  1. La Blocul nr. 67
  2. Str. Gagi, langa brutarie
  3. La Piata Noua
  4. Cartier Lusca - in curtea Scolii
  5. Cartier Liviu Rebreanu - la Bolotau, la fantana

Comuna Salva

  1. La Primarie

Comuna Cosbuc

  1. La Caminul Cultural

 Duminica, 22 iulie, intre orele 10.00-18.00, Asociatia Rorec va deschide puncte de colectare, in comunele Rebra, Rebrisoara, Parva, Feldru. Acestea vor functiona in urmatoarele locatii:

 Comuna Rebra - langa Primarie

  1. Comuna Rebrisoara - vizavi de Biserica
  2. Comuna Parva - la prund, langa magazinul din intersectie
  3. Comuna Feldru - in fata Liceului
  4. Comuna Feldru - Sat Nepos, langa Biserica

 Cei interesati pot obtine informatii suplimentare despre actiunea de colectare la numarul de telefon 0742.490.840. Acesta va fi fi disponibil, in Nasaud, Salva si Cosbuc, pana joi, 19 iulie, intre 09.00-18.00 si vineri, 20 iulie, intre 08.00-15.00, iar pentru cei din Rebra, Rebrisoara, Parva si Feldru, intre 09.00-18.00, pana sambata 21 iulie si intre 08.00-15.00, duminica, 22 iulie.

 Si cum faptele bune trebuie rasplatite, cu sprijinul partenerilor Candy si Skil, Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec pune in joc o serie de premii, pe care le ofera celor mai norocosi dintre participanti, la tombolele prilejuite de aceasta actiune de colectare. 

 Cei care se debaraseaza, in cadrul actiunii Asociatiei Rorec, de un electrocasnic vechi sau defect, pot pleca acasa cu unul nou, dintre cele puse in joc de Candy si Skil. Pentru cei din Nasaud, Candy si Skil pun in joc 5 cuptoare cu microunde, 5 masini de gaurit, 5 ferastraie verticale

Participantii din Salva si Cosbuc pot castiga unul dintre premiile oferite de Skil: 2 masini de tuns iarba, 4 masini de gaurit, 2 ferastraie verticale, 4 polizoare unghiulare. Vineri, 20 iulie, de la ora 19.00, la Sala 13 a Colegiului National George Cosbuc, se vor desfasura tombola si premierea castigatorilor.

Pentru cei din Rebra, Rebrisoara, Parva, Feldru, Skil ofera 4 masini de tuns iarba, 8 masini de gaurit, 8 ferastraie verticale, 8 polizoare unghiulare. Tragerea la sorti si festivitatea de premiere vor avea loc duminica, 22 iulie, de la 19.30, la Primaria Rebrisoara, de pe Str. Principala, nr. 827.

 Mai multe detalii despre programul campaniei de mediu si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Totodata, ne gasiti si pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informatii despre campanii, despre colectarea DEEE si despre un mediu curat.

 Locuitorii judetului Bistrita Nasaud pot depune DEEE si la centrul de colectare permanent, deschis de Asociatia RoRec, cu sprijinul autoritatilor, in Bistrita, pe Strada Zefirului nr. 1.

 Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec a debutat sirul actiunilor de colectare din acest judet la 30 martie, cu o actiune in Bistrita., oras unde a revenit si la 1-2 iunie. Cea mai recenta actune de colectare DEEE, derulata de Asociatia Rorec, in judetul Bistrita Nasasud, a avut loc la 30 iunie, in Livezile, Josenii Bargaului, Prundu  Bargaului si Bistrita Bargaului.

 Peste 400.000 kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice au fost colectate deja, in cadrul actiunilor desfasurate, anul acesta, in campania "Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare", a Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec. In 2011, au fost stranse peste un milion de kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate, in 220 de actiuni din 39 de judete si in sectoarele 4 si 6 din Bucuresti la care au participat, in total, peste 66.000 de cetateni.

 Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie non-profit, infiintata de zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

 

Contact:

Asociatia RoRec

Ana Iacob

Reprezentant Local

Email: ana.iacob@rorec.org

Mobil: 0756 036 205

 

 

2 commentarii2905 vizualizări19 iulie 2012




rss 2.0
rss 2.0