Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Luni 03 August 2020 - 14382 vizitatori azi
Descopera Romania pe ape.

Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23 si Administratia Nationala "Apele Romane" au semnat un parteneriat strategic de promovare in comun a patrimoniului hidrografic al Romaniei, cu scopul de a creste interesul pentru ecoturism si petrecerea timpului liber in natura. Primele doua activitati vor fi: o serie de mini-festivaluri in mari orase din tara, sub titulatura "Descopera ROWmania - concurs de vaslit cu canotca de 10+1", si infiintarea la Bucuresti, pe Dambovita, a unui centru de informare pentru destinatii de ecoturism, care va oferi inclusiv tururi de agrement cu barca pe Dambovita.

Concursurile "Descopera ROWmania" vor incepe pe 11 mai si vor culmina cu cea de a treia editie a RowmaniaFest, Festivalul International al Barcilor cu Vasle de la Tulcea din 30 august - 1 septembrie 2013, iar "Centrul pentru ecoturism" va fi disponibil toata vara, pana in luna octombrie, la sediul Bibliotecii Nationale de pe Bd Unirii nr. 22, amplasat pe Dambovita.

"Am avut sansa de a fi legat toata viata mea de natura, apa si competitie. Probabil ca asta ma face sa vad mult mai clar valoarea patrimomiului natural al Romaniei, si ma refer mai ales la ape. Nu vad de ce Romania n-ar deveni principala destinatie de ecoturism din zona, de turism pe ape, pentru ca avem acest potential si, mai mult decat atat, avem o scoala, avem o traditie serioasa in domeniu. Prin toate parteneriatele pe care le-am initiat de cand am inceput miscarea Rowmania, eu incerc sa activez aceasta traditie, s-o punem la treaba. Prietenii de la "Apele Romane" au inteles perfect, si ma bucur ca incepand azi ne ajuta in eforturile noastre". Ivan Patzaichin

"Cu fiecare actiune pe care o initiem, cautam sa fructificam cat mai bine patrimoniul exceptional pe care il avem in administrare si sa informam cat mai multa lume cu privire la eforturile pe care le facem, pentru a gestiona cat mai eficient si durabil resursele de apa ale Romaniei. Am fost incantati sa aflam de initiativa domnului Patzaichin. Acest parteneriat reprezinta o cale de a pune in valoare potentialul ecoturistic si de agrement al apelor de suprafata". Dr. ing. Vasile Pintilie, director general al Administratiei Nationale "Apele Romane".

Descopera ROWmania - concurs de vaslit in canotci de 10+1 - reprezinta o serie de evenimente organizate in perioada mai - august in cateva dintre orasele strabatute de rauri sau cu deschidere la lacuri: Bucuresti, Oradea, Timisoara, Cluj-Napoca, Tirgu-Mures, Ramnicu Valcea, Pitesti, Buzau, Bacau, Iasi, Constanta, Braila, Galati, Alba-Iulia, Arad, Calarasi, Giurgiu, Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe. Vedetele acestor mini festivaluri pe apa sunt cele 3 canotci de 10+1 (si care poarta numele celor 3 brate ale Dunarii - Sulina, Sfantu Gheorghe si Chilia), iar participantii se vor intrece intr-o competitie de vaslit - viteza. Competitiile vor urmari descoperirea Romaniei naturale din barca prin promovarea miscarii in aer liber. Castigatorii din fiecare localitate vor intra in finala Descopera Rowmania, care se va desfasura la Tulcea, in cadrul Festivalului International al Barcilor cu Vasle, 31 august - 1 septembrie.

Centrul de Informare pentru Destinatii de Ecoturism de la Biblioteca Nationala va promova turismul responsabil si ecologic, precum si destinatiile de ecoturism din Romania, prin interventii artistice, care vor transforma spatiul intr-un loc de agrement unic in Bucuresti. Publicul va putea descoperi zone naturale romanesti, vaslind in canotca printre mici insulite plutitoare ce reprezinta Delta Dunarii si Parcurile Nationale unde exista luciu de apa, trasee ecvestre sau pentru ciclism. Prin transformarea Dambovitei, "raul uitat al Capitalei", ca zona navigabila, propunem revalorificarea acestui segment de rau prin adaugarea unei noi functiuni in oras, cu ajutorul unei echipe de artisti, designeri si arhitecti din tanara generatie.

Context: In urma cu 2 ani, Ivan Patzaichin lansa miscarea Rowmania, prima miscare de descoperire si promovare a traseelor pe apele din Romania, un proiect de antreprenoriat social si un brand dedicat, sub care se realizeaza proiecte pentru incurajarea turismului ecologic si a agrementului cu ambarcatiuni cu vasle.

Campania Rowmania nu este doar un model de antreprenorial social care creeaza comunitati durabile ci si un model de comunicare a valorilor naturale, care poate fi replicat si in alte arii protejate. Miscarea este deschisa pentru iubitorii apelor si ai miscarii in aer liber, pentru cautatorii de aventura si pentru cei care iubesc si protejeaza natura. 

 

www.rowmania.ro

Facebook:
https://www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin
https://www.facebook.com/RowmaniaCrisan  

Contact: Cristian Mosoia, telefon: 0756.024.155, office@rowmania.ro

 Catalina Bragaru, telefon: 0755.122.728, catalina.bragaru@rowater.ro

 .

0 comentarii2814 vizualizări28 martie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0