Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Sambata 04 Iulie 2020 - 11330 vizitatori azi
LET’S DO IT, ROMANIA!

 In luna martie a acestui an a fost lansat proiectul "Let’s Do It, Romania!", cel mai mare proiect de implicare sociala organizat, pana in prezent, in Romania. Initiativa isi propune curatarea mormanelor de gunoi din arealele naturale, din toata tara, intr-o singura zi. Mobilizarea generala va avea loc pe data de 25 septembrie 2010. Mormanele de gunoi care se vor identifica  si curata in cadrul acestei campanii sunt gunoaiele aruncate de catre cetateni (fie ei localnici sau turisti) in areale naturale. In mormanele de gunoi nu se includ zonele in care au fost transportate deseuri cu utilaje  si depozitate sistematic (acestea fiind gropi de gunoi ilegale). Arealele naturale curatate pot fi atat pe uscat, cat si pe apa. 

Proiectul este inspirat din initiativa Estoniei, unde 50.000 de voluntari au luat parte la ziua de curatenie organizata acolo. Ideea a devenit un adevarat fenomen, desfasurandu-se apoi si in Letonia, Lituania si Portugalia. Romania este cea mai mare tara din Europa in care se va desfasura acest proiect.

 Actiunea din Romania presupune implicarea cetatenilor, a autoritatilor locale, a firmelor private, a operatorilor de salubritate, a persoanelor publice si a trusturilor media pentru a mobiliza populatia sa iasa in ziua de 25 septembrie pentru realizarea curateniei.

       Etapele proiectului cuprind:

  • atragerea partenerilor strategici (autoritati locale, companii private, ONG-uri, experti): ianuarie – 15 septembrie 2010
  • realizarea unor actiuni de cartare si curatenie pilot: s-a realizat in perioada aprilie – 31 mai 2010
  • realizarea hartii deseurilor din Romania: martie – 10 septembrie 2010
  • lansarea campaniei de comunicare: martie – 24 septembrie 2010
  • inscrierea voluntarilor pentru curatenie: martie – 20 septembrie 2010
  • realizarea actiunii de curatenie: 25 septembrie 2010

Primaria municipiului Bistrita a semnat un acord de parteneriat cu Asociatia EcoAssist, care reprezinta organizatorii proiectului, pentru implementarea proiectului in municipiul Bistrita. Pentru succesul actiunii din 25 septembrie, Primaria municipiului Bistrita va invita sa luati parte in calitate de voluntari la actiunile care se vor desfasura pe raza municipiului Bistrita in cadrul proiectului.  Pentru inscrierea ca voluntari si pentru mai multe informatii legate de proiect puteti accesa site-ul http://www.letsdoitromania.ro.

 

 

0 comentarii4984 vizualizări31 august 2010
rss 2.0
rss 2.0