Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 12 August 2020 - 30226 vizitatori azi
Inecati in mii de pampers...am strans in 5 ore 300 de saci de gunoaie.

 Grupul de initiativa pentru promovarea zonei Valea Feldriselului in parteneriat cu Asociatia G.A.L. "RURALIS" pentru Dezvoltare Durabila in Microregiunea Bistrita - Sieu - Somes. Stimata redactie, Va propunem atentiei un eveniment recent care consideram ca merita atentia dumneavoastra. Totul incepe in 25.03.2013 astfel: 

"Imi doresc de foarte mult timp realizarea acestui proiect stimulata/intrigata tot mai mult de mormanele de gunoaie aruncate de catre locuitorii acestei zone in cele mai frumoase si ascunse locuri: padurile si spatiile verzi...fara a se gandi la consecintele dezechilbrelor ecosistemului, la distrugerea faunei si florei. Am cutreierat multe locuri, insa aceasta zona este una speciala pentru mine si deosebit de frumoasa (o sa va convingeti din poze)...Pentru acest proiect am cerut si sprijinul primariei pentru oferirea unei masini de transport gunoaie, cat si pentru sponsorizarea unor consumabile (manusi, saci, cordeline).

 Voluntarii se pot inscrie pe pagina evenimentului...ofer spatiu de campare (cu cortul) pentru voluntarii veniti din alte zone, la casuta de pe valea Feldriselului incepand cu ziua de vineri pana duminica...seara, la un foc de tabara putem sa cinstim natura si sa ne bucuram de ea. Multumesc tuturor celor care iubiti natura".

 Anca NECHITI initiator eveniment.

 

 Acestra este ecoul zilei de 13.04.2013: 

"Un mare BRAVO pentru toti cei 15 voluntari, care am participat la evenimentul de ieri...pe o vreme ploioasa, pe ripe de padure, inecati in mii de pampers (am fost toti la un pas de icter), cu oboseala la limita epuizarii cei 15 am reusit o performanta pe care nu cred ca multi au reusit-o...Impreuna am strans in 5 ore 300 de saci de gunoaie...dintre care 80% erau deseuri de pampers (gelul si plasticul din care este format acest produs constituie o bomba ecologica pentru panza freatica, pentru apele in care acestea se scurg). Nu inteleg nici in acest moment de ce populatia si autoritatile nu fac nimic ....

 

***300 de saci inseamna cu 16 saci mai mult per voluntar decat este media anuala la o actiune de ecologizare, cand se strang 4 saci per voluntar...Ne pare rau ca nu am reusit sa coboram mai mult spre Ilva asa cum ne propusesem initial, insa zona impadurita de unde a inceput actiunea ne-a depasi toate imaginatiile. Prietenul meu, Cristian TETCU de la Lets Do It Bistrita-Nasaud mi-a marturisit ca in toti anii de ecologizare la care a participat nu a vazut un asa dezastru ecologic.

Am reusit o performanta foarte mare, iar la sfarsitul actiunii soarele a iesit pentru a ne multumi ... si a stralucit in rest toata ziua ... pentru noi a fost de ajuns ... Am cunosc niste oameni frumosi, mi-am facut prieteni noi, care cu siguranta vor ramane pentru totdeauna in inima mea. Va multumesc din suflet ... si nu vrem sa ne oprim aici ...

Un lucru insa mi-a ramas amar in suflet ... nici un locuitor al comunei Ilva-Mica sau Feldru nu a fost prezent la actiune ... Au participat insa 4 fosti locuitori ai comunei Ilva-Mica, care nu mai traiesc de multi ani aici (Ada Dan, Nelu Petric, Betty Petric, Alin Uiuiu) ... ei nu au uitat de unde au plecat si cat de draga le-a ramas aceasta zona deosebita ... asta ne spune mult despre nepasarea noastra si cat de mult ne meritam drumul acesta negru care se intrevede la orizont ... Au venit oameni din Slobozia, Tirgu Mures, Bistrita, Botosani, Cluj, Focsani, Sangeorz-Bai pentru a le arata ca le pasa...de putine ori mi-a fost dat sa vad oameni asa dedicati...Am demonstrat odata-n plus ca numarul conteaza mai putin atunci cand esti pasionat de ceva.

Acum asteptam ridicarea gunoaielor asa cum ni s-a promis de catre primariile din Feldru si din Ilva-Mica...

 Inca o data un mare BRAVO pentru toti acesti voluntari, care in cele mai neprietenoase conditii au reusit o performanta demna de toata admiratia.

 

VA MULTUMESC TUTUROR". Anca NECHITI, initiator eveniment.

.

Foto - arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii2800 vizualizări15 aprilie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0