Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Luni 25 Mai 2020 - 5130 vizitatori azi
Tinerii din Patrula de reciclare RoRec au colectat 100 de tone de deseuri electrice.

Copiii si tinerii participanti la programului educational de mediu Patrula de reciclare au colectat peste 100 de tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) pana la 15 aprilie!

 Aceste deseuri vor fi ajunge sa fie reciclate conform standardelor de mediu, datorita actiunilor celor 20,000 de elevi si 700 de profesori coordonatori care participa la editia 2013 a programului educational de mediu Patrula de reciclare. Programul este desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec in parteneriat cu Inspectoratele Scolare Judetene si autoritatile locale.

Pana in prezent, in 12 dintre judetele participante, Patrulele de reciclare au colectat peste 1,000 kg DEEE. Cea mai mare cantitate DEEE stransa pana la acest moment este de 9,600 kilograme si apartine unei scoli din judetul Olt.

 Incepand din luna noiembrie a anului trecut si pana la 15 mai 2013, sub indrumarea profesorilor coordonatori, agentii Patrulelor de reciclare din Bucuresti si 28 de judete ale tarii desfasoara campanii stradale si online, expozitii si evenimente prin care ii conving pe membri comunitatilor lor sa devina mai constienti de importanta colectarii selective a DEEE si sa se debaraseze responsabil de aparatele electrice vechi, de becuri, neoane si baterii.

 Rezultatul exceptional al initiativelor lor ecologice legitimeaza principiul programului, anume ca tinerii sunt o adevarata forta motrice a schimbarilor pozitive de mentalitate. Patrulele de reciclare contribuie pe masura puterilor lor la reducerea fenomenului poluarii si la economisirea resurselor naturale. Deseurile colectate in cadrul programului ajung sa fie reciclate corespunzator standardelor europene de mediu, contribuind la obtinerea de materii prime secundare si la atingerea obiectivelor de colectare a deseurilor electrice pe care ni le impun normele UE (4 kg DEEE/locuitor, anual).

 "Este ultimul clasament intermediar inainte de raportarea finala de la 15 mai. Intram asadar in linie dreapta, perioada decisiva pentru toti cei care aspira la un premiu. Pentru ca gradinitele, scolile si liceele participante sa se bucure de sprijinul comunitatilor lor in aceasta competitie, incurajam familiile, colegii si vecinii sa se implice si sa sprijine Patrulele de reciclare. Prin reprezentantii nostri locali, acordam tot sprijinul nostru. Le uram inspiratie si succes la crearea Mascotei Patrulei de reciclare, premiul special al acestei editii. " Alexandra Arnautu, manager de proiect.

 Topul cantitatilor colectate de Patrule in fiecare judet se gaseste pe site-ul Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec: www.rorec.ro

 Judetele participante in program sunt: Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Bucuresti, Caras-Severin, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea si Vrancea.

 Fiecare agent al Patrulei de reciclare are responsabilitatea de a colecta minimum 4 kg DEEE pana la 15 mai 2013. La finalul editiei, organizatorii vor evalua activitatile si proiectele raportate si vor premia castigatorii la nivel judetean si national: profesorii coordonatori cei mai activi, Patrulele care vor colecta cele mai mari cantitati de DEEE si vor crea cea mai inspirata propunere de mascota a programului.

 Evolutia programului poate fi urmarita si pe site-ul Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec www.rorec.ro/patrula-de-reciclare si pagina Facebook a proiectului: www.facebook.com/patruladereciclare.

 ***

Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec (www.rorec.ro) o organizatie non-profit, formata din unsprezece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

 

            Pentru informatii suplimentare va invitam sa ne contactati:

            Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec

Persoana de contact: Alexandra Arnautu, Manager proiect Patrula de reciclare

Email: alexandra.arnautu@rorec.org

Mobil: 0751 302 107

 

 

0 comentarii3101 vizualizări17 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0