Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Sambata 30 Mai 2020 - 6930 vizitatori azi
Impadurire in localitatea Poiana Negrii.

E intotdeauna uimitor sa vezi cum locul viran plin de buruieni si bolovani pe care nu-ti facea placere sa il privesti cu doar cateva ore in urma, se transforma, sub mainile voluntarilor, intr-o padure noua, de toata frumusetea. Asta s-a intamplat si azi in comuna Dorna Candrenilor, localitatea Poiana Negrii, unde Asociatia Tasuleasa Social a coordonat a treia actiune de impadurire din aceasta primavara. Astfel, cei 350 de voluntari au plantat 10.000 de puieti de molid si larice pe 2,5 hectare de teren.

 "Am ajuns la 208.000 de puieti plantati in noua ani de cand am inceput acest tip de activitate din care un numar record de 32.000 doar in aceasta primavara. Le multumim tuturor volutarilor si reprezentantilor Ocolului Silvic Dorna si Primariei Dorna Candrenilor", a declarat presedintele Asociatiei Tasuleasa Social, Alin Uhlmann Useriu, care i-a indemnat pe tineri sa revina in timp sa vada cum cresc copacii plantati azi.

 La actiune au participat angajatii fabricii de apa Dorna, angajati ai Coca-Cola HBC Romania si copii si tineri din Dorna Candrenilor, Vatra Dornei, Bistrita, Bucuresti, Cluj, Sangeorz Bai, Iasi, Bacau, alaturi de voluntari care au venit din alte parti ale lumii special pentru aceasta actiune.

 "E un proiect in care cred si de care tara are nevoie, in care merita investit timp si energie. As veni de oriunde pentru actiuni de acest gen, nu doar din Franta cum s-a intamplat acum, " a declarat Razvan Anton, grafician.

 "Un lucru care mi-a venit brusc in minte in timp ce plantam si pe care l-as sublinia e nu doar ca facem un lucru bun pentru mediu. Langa acesti tineri am simtit ca plantam nu doar copaci, ci si ceva in mintea lor, o samanta care va creste si pe care ei o vor transmite mai departe familiilor, prietenilor. Vor pleca de aici cu constiinta faptului ca au au produs o transformare. Din  punctul meu de vedere, legatura intre plantarea unor copaci si viitorul lor personal, e cea a unei proiectii in viitor. E nu doar o speranta ci garantia ca au pus bazele pentru ceva stabil, " a declarat Deborah Buckley, voluntar.

 "Recompensa e cand vezi la final puietii ridicandu-se dintre cioturile de copaci si emotia vine din faptul ca  o mana de oameni a reusit sa adune de treizeci de ori mai multi oameni decat ei si sa redea viata acelui loc. Mi se pare extraordinar ceea ce fac cei de la Tasuleasa Social si mi-as dori sa vad ca se intampla cat mai multe activitati de acest gen in toata tara.", Crina Nita, voluntar Coca - Cola HBC Romania.

 

Tasuleasa Social

0 comentarii2359 vizualizări20 aprilie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0