Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Peste 100 de saci cu gunoaie stransi la ecologizarea malului stang a lacului Colibita.(20 de poze)

Sambata si duminica a avut loc la Colibita o actiune de ecologizare a malului stang, peste baraj, a lacului Colibita, la care au participat peste 25 de persoane din Bistrita. Actiunea a facut parte din initiativa intitulata "Tur ciclist-ecologizare la Colibita" initiat de promotoarea turismului montan si impatimita de calatoriile pe biciclete - Camelia Stefanescu alaturi de jurnalistul Marius Chiuzan (fondatorul clubului Bike News Rutieristii.)

Sambata dimineata au plecat din municipiul Bistrita 14 ciclisti pe traseul Valea Bargaului-Bistrita Bargaului-Colibita iar dupa aproximativ 3 ore si foarte multe opriri pe traseu s-a ajuns la Colibita unde acestia au fost asteptati de catre un grup de alte 10 persoane venite inainte cu masini-proprietate personala. Dupa o actiune de recunoastere a zonei s-a trecut la colectarea tuturor deseurilor care nu sunt biodegradabile de genul recipientelor din sticla, doze de bauturi din aluminiu, PET-uri, resturi metalice, plastic-pungi si saci, polistiren, cauciuc si alte deseuri gasite pe malul lacului Colibita. Grupul de biciclisti-ecologisti au strans in final peste 100 de saci de gunoaie care au fost transportati la un drum comunal pentru a fi dusi spre rampele de gunoi. Deoarece distanta parcursa pentru ecologizare a depasit 3-4 kilometrii pe langa malurile lacului, inclusiv golfuletele, pentru transportarea unei parti din sacii cu deseuri s-a apelat si la o barca desi majoritatea desurilor au fost transportate in maini sute de metrii spre locul de depozitare.

Sponsorii actiunii au fost Gal-Ruralis prin Cristian Tetcu care a asigurat sacii menajeri si manusile pentru participantii la ecologizare si Primaria Bistrita Bargaului care prin primarul Vasile Laba a asigurat apa mineralea si sucuri racoritoare pentru participanti dar si transportul deseurilor de la zona de depozitare spre rampa de gunoi.

Parteneri media au fost: Rasunetul, Mesagerul, , Citynews, Reporter de Bistrita, Bistrita 24, TV Bistrita, Bistritanews si alte organe de presa care au preluat in mod corect  informatiile referitoare la acest tur ciclist-ecologizare.

  .

Marius Chiuzan .

  .

Vezi si : http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=24&article=8778

 http://www.mesagerul.ro/2013/04/19/malul-stang-al-lacului-colibita-va-fi-ecologizat-saptamana-viitoare

 http://reporterdebistrita.ro/tur-ciclist-si-ecologizare-a-malului-stang-al-lacului-colibita-in-data-de-27-si-28-aprilie.html

 http://www.rasunetul.ro/tur-ciclist-si-ecologizare-malului-stang-al-lacului-colibita-data-de-27-si-28-aprilie

 http://colibitatur.ning.com/

 www.bistrita24.ro

 http://www.presaonline.com/stiri/stiri-locale/malul-st-ng-al-lacului-colibi-a-va-fi-ecologizat-s-pt-m-na-viitoare-2296143.html

  http://www.ziare-pe-net.ro/stiri/malul-stang-al-lacului-colibita-va-fi-ecologizat-saptamana-viitoare-2758789.html

  http://www.ziareledeazi.ro/ziar/275/mesagerulro

 http://bistrita.citynews.ro/eveniment/tur-ciclist-si-ecologizare-malului-stang-al-lacului-colibita-1239737

 .

1 comentariu3129 vizualizări30 aprilie 2013




rss 2.0
rss 2.0