Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Sambata 16 Ianuarie 2021 - 17084 vizitatori azi
Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare, marcata in judetul Bistrita-Nasaud.

Incepand cu anul 1993, in a doua sambata din luna mai, se sarbatoreste Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare, o campanie globala de constientizare a nevoii de protejare a pasarilor migratoare si a habitatelor lor,  desfasurata la initiativa Programului pentru Mediu al Natiunilor Unite (UNEP), in parteneriat cu BirdLife International si Wetlands International. Anul acesta, Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare se desfasoara in perioada 11-12 mai, sub deviza "Retea de lucru pentru pasarile migratoare’’,eveniment ce prilejuieste diverse activitati educationale, de constientizare a publicului in vederea  conservarii speciilor de pasari. Tema din acest an evidentiaza importanta colaborarii internationale pentru crearea unei retele de situri de-a lungul rutelor de migratie a pasarilor.

Pentru protejarea si conservarea speciilor de pasari salbatice, la nivelul judetului Bistrita-Nasaud  a fost declarata Aria de Protectie Avifaunistica (SPA) Muntii Rodnei,  pentru  protejarea a 16 specii de pasari salbatice.

Pentru a marca Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare, Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu Inspectoratul  Scolar Judetean,  organizeaza o serie de activitati educationle in vederea constientizarii nevoii de protejare a pasarilor migratoare si a habitatelor lor. Astfel, in data de 13 mai 2013,  elevii  Scolii Generale "Avram Iancu" din Bistrita, vor avea ocazia sa vizioneze diferite proiectii si prezentari power -point, avand ca tema pasarile migratoare si  conservarea speciilor de pasari salbatice din Aria de Protectie Avifaunistica Muntii Rodnei. Deasemenea, in data de 14 mai 2013, reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud, impreuna cu cadrele didactice si elevii Scolii Gimnaziale "Iuliu Prodan" din localitatea Chiochis, vor efectua o vizita in zona Lacului Manic, din localitatea cu acelasi nume, pentru observatii ornitologice.

 

 DIRECTOR EXECUTIV

biolog chimist Sever Ioan ROMAN.

0 comentarii3276 vizualizări10 mai 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0