Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Eco-Mediu Miercuri 01 Aprilie 2020 - 13470 vizitatori azi
SCOALA MEA VERDE.

Asociatia G.A.L. RURALIS pentru Dezvoltare Durabila in Microregiunea Bistrita-Sieu-Somes, are deosebita placere de a va informa in legatura cu lansarea proiectului "SCOALA MEA VERDE" initiat si sustinut de LET’S DO IT, ROMANIA! si coordonatorii judeteni. In calitate de coordonator judetean al LET’S DO IT, ROMANIA!, va adresam invitatia de a fi alaturi de noi  si a sustine acest proiect in incercarea de a responsabiliza unitatile de invatamant prin elevi si cadre didactice, precum si parinti fata de mediu.

Participarea dumneavoastra este foarte importanta, consolidand relatia de parteneriat social.

LET'S DO IT ROMANIA! LANSEAZA PROIECTUL "SCOALA MEA VERDE"

  Let`s Do It, Romania! anunta lansarea unui proiect nou ce se adreseaza scolarilor responsabili!

 "Scoala mea Verde", este un proiect coordonat de echipa Let`s Do It, Romania!, cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care are ca obiectiv responsabilizarea unitatilor de invatamant fata de mediu si renovarea scolilor folosind materiale ecologice. Pentru a desemna scolile care vor beneficia de reamenajare/renovare, echipa Let`s Do It, Romania! va organiza o competitie la care sunt invitate scolile dornice sa se implice in proiect.

Scolile inscrise in competitie vor derula actiuni de educare ecologica in comunitatea locala, in vederea colectarii selective a unei cantitati cat mai mare de deseuri.

 Proiectul se adreseaza elevilor si implicit cadrelor didactice care predau la clasele I-XII in unitati de invatamant a caror cladire necesita consolidare. De asemenea, proiectul "Scoala mea Verde" isi propune sa incurajeze comportamentul responsabil fata de mediu nu doar in randul copiilor, ci si al profesorilor si al parintilor.

    Marele premiu al proiectului il constituie renovarea unei unitati de invatamant. In cadrul etapei de jurizare, partenerii pot decide sustinerea mai multor unitati de invatamant.

  Proiectul se va desfasura in doua etape distincte, respectiv:

 Etapa I:

 A. Inscrierea scolilor (8-17 mai). In aceasta perioada scolile dornice trebuie sa realizeze un mic dosar de inscriere, conform Regulamentului disponibil pe site-ul www.letsdoitromania.ro/scoalameaverde

 B. Activitatile pentru concurs (15 mai-3 iunie)

 In cadrul acestei etape, vor fi organizate sesiuni de educare ecologica in randul elevilor si membrilor comunitatii, dar si o actiune de colectare selectiva a deseurilor

 C. Evaluarea si anuntarea castigatorilor (5-11 iunie).

 Etapa a II-a: Reabilitarea unitatilor castigatoare

 De asemenea, o unitate de invatamant va beneficia de mobilier si dotari pentru un laborator de informatica.

  Toate scolile eligibile sunt invitate sa viziteze siteul http://www.letsdoitromania.ro/scoalameaverde   pentru a vizualiza modalitate de inscriere si regulamentul oficial al concursului.

 Pentru informatii suplimentare, va rugam sa scrieti la: cristian.tetcu@letsdoitromania.ro sau la contact@scoalameaverde.ro

De ce LET’S DO IT, ROMANIA?!       

Let’s Do It, Romania! este cu siguranta cel mai amplu proiect realizat in Romania si totodata unicul de acest fel pana acum. El este initiat de ONG-urile de mediu, insa insemna colaborarea cu autoritatile locale, autoritatile centrale, operatorii de salubritate, colectorii, reciclatorii, trusturi media, firme de publicitate, persoane publice si presupune bineinteles implicarea intr-un numar foarte mare a cetatenilor. Intr-o astfel de actiune beneficiile celor care se implica vor fi cu siguranta pe masura.

Mass media pot sustine in acest moment o actiune organizata de cetateni si societatea civila, al carei scop este cel de curatare a naturii de gunoi, de motivare a cresterii nivelului de implicare sociala si responsabilizare fata de mediu.

Tinerii care nu sunt deranjati de mizerie si care considera ca a arunca gunoiul oriunde este ceva normal, pot constientiza ca acest lucru spune de fapt care este valoarea lor ca oameni.

 

Pentru oamenii care doresc sa se implice intr-o astfel de actiune am creat aceasta initiativa nationala - Let’s Do It, Romania!, o actiune civica fara precedent.

Perceptia la nivel international ar putea fi schimbata prin dovedirea faptului ca ne putem uni pentru o cauza comuna, o cauza in beneficiul nostru.

 

Cu stima,  

Coordonator judetean    

Cristian TETCU

0 comentarii2660 vizualizări13 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0