Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Marti 07 Iulie 2020 - 10264 vizitatori azi
Bistritenii, tot mai prost platiti. Vezi clasamentul pe tara.

1.302 lei. Acesta este salariul mediu calculat pentru Bistrita-Nasaud in 2014. Salariile vor creste in mai toate judetele tarii in acest an, iar diferentele vor continua sa se adanceasca intre judetele bogate si cele sarace. Pentru judetul nostru s-a calculat un salariu mediu de 1.302 lei, scrie Econtext.ro Pe primele locuri se vor mentine angajatii din Bucuresti si Ilfov, care vor avea cele mai mari retributii si in 2014.

Media nationala a salariului va fi in acest an de 1.467 lei/luna. Din cele 42 de judete (41 + Bucuresti), 16 sunt peste aceasta medie, iar 26 sunt sub medie, potrivit datelor ce provin de la Comisia Nationala de Prognoza (CNP). Bistrita-Nasaud ocupa locul 30, cu 1.302 lei pe luna. Cu toate acestea, in municipiul resedinta de judet unele produse sau servicii au preturi similare ca in Bucuresti, Cluj sau Timisoara, orase unde salariul mediu net il depaseste pe cel din Bistrita.

Cine este in frunte

Bucurestiul conduce detasat la bani. Concret, salariul mediu net al bucurestenilor se va situa la 2470 lei pe luna. Dublu fata de ultima clasata, care este Harghita, un judet unde salariul se va situa la 1.200 lei. Timisorenii castiga cu putin sub vecinii din Cluj, dar net peste locuitorii din Iasi, in Timis salariul mediu net ajungand la 1.772.

La nivelul Regiunii Nord-Vest, Clujul detine "suprematia" la acest capitol, suma incasata la finalul unei luni de munca este in medie de 1.796 lei. Pe locul doi la castiguri salariale medii nete se claseaza salariatii din Bistrita-Nasaud (1.302lei), urmati in pluton de restul judetelor din Transilvania de Nord, unde retributiile sunt peste 1.200 de lei, cel mai mic cuantum fiind inregistrat in judetul Bihor (1.214 lei). La nivel national judetul Bistrita-Nasaud se situeaza pe locul 30 in tara.

Regiunea de Nord-Vest (Transilvania de Nord) este una dintre cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania si include 6 judete: Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare, Salaj.

0 comentarii3255 vizualizări18 ianuarie 2014
rss 2.0
rss 2.0