Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Sambata 04 Iulie 2020 - 12148 vizitatori azi
Modul de calcul si declarare a impozitului pe profit in dezbaterea specialistilor

Conjunctura economica actuala, a solicitarile mediului de afaceri, necesitatea transpunerii in legislatia nationala si a aplicarii noilor prevederi ale directivelor europene cu incidenta fiscala au condus la modificari ale Codului Fiscal aplicabile de la 1 ianuarie 2011.

In vederea intelegerii si aplicarii corecte a modului de calcul si declarare a impozitului pe profit, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita, in parteneriat cu Directia Generala a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud prin Biroul Metodologie si Asistenta Contribuabili, au organizat, marti, 15 februarie 2011, ora 13,00, un seminar specializat pe tema modificarilor fiscale.

 

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita, in parteneriat cu Directia Generala a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud prin Biroul Metodologie si Asistenta Contribuabili, au organizar marti, 15 Februarie 2011, ora 13,00 in Sala de sedinte a Directiei Generale a Finantelor Publice, Str. 1 Decembrie, nr. 6-8, et. 1, cam 11, seminarul specializat,  pe tema modului de calcul si declarare a  impozitului pe profit conform modificarilor Codului Fiscal. Actiunea a fost adresata conducatorilor societatilor comerciale, directorilor financiari si altor persoane cu atributii pe linia conducerii evidentei financiar contabile la societatile comerciale.

Evenimentul a fost deschis de Dl. Ioan Iliesi - Director executiv adjunct al DGFP BN si Dl. Valer Ticudean - Vicepresedinte al CCI BN.

D-na Georgeta Mester - Sef Birou Metodologie si Asistenta, Directia Generala a Finantelor Publice a prezentat noutatile legislative cu privire la modul de calcul si declarare al impozitului pe profit aferent anului 2010, pentru ambele perioade fiscale ale anului 2010: 1 ianuarie - 30 septembrie 2010, 1 octombrie - 31 decembrie 2010 si termene de depunere. De asemenea, a furnizat raspunsuri punctuale la intrebarile adresate pe parcursul saptamanii trecute si exemple concrete privind modul de completare al formularului 101, in functie de situatiile probabile si posibile in care se afla contribuabilii. Seminarul s-a incheiat cu o sesiune de intrebari si raspunsuri, moderata de Dl. Ioan Iliesi.

Au fost prezenti peste 70 de reprezentanti ai mediului de afaceri din judetul Bistrita-Nasaud.

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Elena-Maria Barbos - Consilier de comunicare, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.cciabn.ro/europedirect.

 

0 comentarii2198 vizualizări17 februarie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0