Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Sambata 11 Iulie 2020 - 9076 vizitatori azi
Contribuabilii sunt scutiti de la plata taxelor extrajudiciare de timbru si de la aplicarea stampilei pe documente.

Alte reglementari legale privind masuri fiscal-bugetare. Administratia Judeteana a Finantelor Publice Bistrita Nasaud informeaza contribuabilii ca in Monitorul oficial nr. 540 din data de 20 iulie 2015 s-a publicat Ordonanta Guvernului nr. 17/15.07.2015 care reglementeaza unele masuri fiscal-bugetare. Principalele prevederi se refera la:  

            - desemnarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ca autoritatea competenta din Romania pentru efectuarea schimbului de informatii in scopuri fiscale cu statele cu care Romania s-a angajat printr-un instrument juridic de drept international, altele decat statele membre ale Uniunii Europene, pentru informatiile prevazute de respectivele instrumente juridice de drept international, care se realizeaza cu respectarea Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal;

            - definirea notiunii de obligatii fiscale restante, respectiv nu se considera ca un contribuabil inregistreaza obligatii fiscale restante in situatia in care suma obligatiilor fiscale inscrise in certificatul de atestare fiscala emis de organul fiscal este mai mica sau egala cu suma de rambursat/restituit mentiune care se face in acest sens in certificatul de atestare fiscala.

            -  suspendarea sau neinceperea executarii silite pentru obligatiile fiscale contestate daca debitorul depune la organul fiscal competent o scrisoare de garantie/polita de asigurare de garantie la nivelul obligatiilor fiscale contestate si neachitate la data depunerii garantiei. Valabilitatea scrisorii de garantie/politei de asigurare de garantie trebuie sa fie de minimum 6 luni de la data emiterii.

            - executarea silita, in cazul in care debitorul are de incasat sume certe, lichide si exigibile de la autoritati sau institutii publice, se continua prin poprirea acestor sume ori de cate ori, ulterior comunicarii somatiei, se depune la organul fiscal un document eliberat de autoritatea sau institutia publica respectiva prin care se certifica ca sumele sunt certe, lichide si exigibile, mai putin sumelor aflate in litigiu.

            - amanarea unor termene de implementare a prevederilor OUG nr. 91/2014 pentru modificarea si completarea  Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

 

Parasca Constantin Cristian,  Sef Administratie.

 

 

 

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Bistrita Nasaud informeaza contribuabilii   ca incepand cu astazi, 23 iulie, contribuabilii care solicita eliberarea de certificate, adeverinte sau alte documente Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sunt scutiti de plata taxelor extrajudiciare de timbru. 

           Tot incepand de astazi, 23 iulie, persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum si entitatile fara personalitate juridica nu au obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri sau orice alte documente depuse la institutiile sau autoritatile publice, precum si pe documente sau orice alte inscrisuri emise in relatia dintre acestea.

              Reglementarile legale au fost introduse prin Ordonanta Guvernului nr. 17 din 15 iulie 2015, publicata in Monitorul Oficial din 20 iulie 2015.

           Reamintim, totodata, ca documente precum: "Certificatul de atestare fiscala" sau      "Adeverinta de venit", precum si "Situatia obligatiilor fiscale de plata la data de ..." , "Nota         obligatiilor de plata",  "Situatia contributiilor de asigurari sociale declarate de catre angajatori"      pot fi comunicate, la cererea contribuabilului, si prin intermediul serviciul  on-line  "Spatiul      Privat Virtual" (SPV).

           Spatiul Privat Virtual este disponibil 24 de ore din 24,  fara sa fie necesara  deplasarea contribuabilului la unitatile fiscale.

          Cum se face inregistrarea in Spatiul Privat Virtual

           Inregistrarea se poate realiza accesand site-ul ANAF: www.anaf.ro - Spatiu Privat Virtual - sectiunea Inregistrare Utilizatori.

           In sectiunea "Inregistrare utilizatori", contribuabilul isi completeaza datele intr-o pagina web securizata, avand posibilitatea de a alege tipul de aprobare:

           -on-line -  prin  completarea  numarului  de  inregistrare  al  unei  decizii  de  impunere  sau  al unei decizii referitoare la obligatii de plata accesorii, emisa de ANAF in perioada 2013 - 2014

          -aprobarea  la  ghiseu  -  prin  deplasarea  la  organul  fiscal  pentru  certificarea  datelor completate,  cu  BI/CI  in  original si  copie,  precum si  cu  numarul  de  inregistrare  obtinut  dupa inregistrarea pe site. www.anaf.ro

 

 

Parasca Constantin Cristian                                         

      Sef Administratie                                      

 

  Biris Maria

- Birou Comunicare si Servicii Interne.

0 comentarii2786 vizualizări23 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0