Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Joi 02 Aprilie 2020 - 2880 vizitatori azi
Impozitul retinut pentru veniturile cu regim de retinere la sursa/venituri scutite platite la nerezidenti.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud informeaza contribuabilii cu privire la  modalitatea  de depunere a Declaratiei informative privind impozitul retinut la sursa /venituri  scutite , pe beneficiari de venituri nerezidenti. Platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitelor, cu exceptia platitorilor de venituri din salarii, conform Titlului VI din Codul Fiscal, au obligatia sa depuna o declaratie privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit la organul fiscal competent, pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul expirat.

Pentru veniturile obtinute in anul 2015 de nerezidenti din Romania, platitorii de venituri care au retinut la sursa impozitul/ au platit venituri scutite , vor depune pana la 29 februarie 2016  declaratia informativa prevazuta la art.231, alin.(1) din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, al carui model se regaseste in Anexa  la Titlul VI  din HG nr.1/2016.

Aceasta declaratie se va depune in anul 2016 de catre platitorii de venit la organul fiscal competent in format hartie.

Pentru veniturile obtinute in anul 2016 de nerezidenti din Romania, modelul si continutul declaratiei informative privind impozitul retinut pentru veniturile cu regim de retinere la sursa/venituri scutite, pe beneficiari de venit nerezidenti, se aproba prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Aceasta declaratie informativa  se va depune de catre platitorii de venituri   pana in ultima zi a lunii februarie a  anului 2017 la organul fiscal competent, in format electronic.    

                                     

Tintean Ioan                                          Biris Maria

Sef Administratie                          Birou Comunicare si Servicii Interne

 

0 comentarii2506 vizualizări25 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0