Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Luni 01 Martie 2021 - 5072 vizitatori azi
CONSILIUL BURSEI A APROBAT MODIFICAREA CODULUI BVB CU PRIVIRE LA SHORT SELLING.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca, in sedinta din data de 25 mai, Consiliul Bursei a aprobat modificarea Codului BVB cu privire la operatiunile de vanzare in lipsa si cumparare in marja, in contextul recentei aprobari de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a Regulamentului nr. 6/2016.

Noul set de reglementari adoptate de ASF deschide calea pentru o mai mare sofisticare in ceea ce priveste tranzactionarea instrumentelor financiare, in directia efectuarii actualizarilor respective. Modificarile reglementarilor BVB si - in curand vor fi adoptate - modificarile corespunzatoare ale reglementarilor Depozitarului Central (ambele urmand sa fie aprobate de ASF) sunt consistente cu noul cadru de reglementare.

Posibilitatea investitorilor si brokerilor de a lua pozitii de vanzare in lipsa, sustinuta de mecanismul de imprumut instrumente financiare, va conduce la o mai mare lichiditate si va reduce neconcordantele in ceea ce priveste evaluarea activelor listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Actualizarea prevederilor respective ale Codului BVB - Operator de piata vizeaza aplicarea acestor operatiuni pentru toate instrumentele financiare admise la tranzactionare in cadrul BVB, precum si oferirea unui cadru nerestrictionat si flexibil cu privire la efectuarea operatiunilor respective prin intermediul sistemului de tranzactionare al BVB.

Bursa de Valori Bucuresti va incepe in curand o serie de proiecte educationale pentru popularizarea in randul participantilor individuali a posibilitatilor pe care acestia le-ar putea utiliza odata ce tehnicile de vanzare in lipsa vor fi disponibile.

0 comentarii2842 vizualizări26 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0