Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Sambata 11 Iulie 2020 - 18514 vizitatori azi
Termenul limita de depunere a declaratiilor fiscale devansat pe data de 21 decembrie 2016.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice a Judetului Bistrita-Nasaud  informeaza contribuabilii ca, in conformitate cu prevederile art.155 din Codul de procedura fiscala, creantele fiscale administrate de organul fiscal central pentru care scadenta si/sau termenul de declarare se implinesc la 25 decembrie, sunt scadente si/sau se declara pana la data de 21 decembrie 2016.

In vederea evitarii aglomeratiei la ghiseele organelor fiscale in zilele premergatoare scadentei la plata si la declararea obligatiilor fiscale, se recomanda contribuabililor utilizarea metodei de depunere on-line a declaratiilor fiscale iar pentru contribuabilii care nu detin un certificat digital si nu pot depune declaratiile on-line , sa se prezinte din timp la ghiseele organelor fiscale.

Exceptie ia declaratiile informative: termenul limita de depunere a declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national - (formularul 394), aferenta lunii noiembrie este 30 decembrie 2016.

Important : Termenele de declarare/plata pe tipuri de impozite si taxe pot fi consultate de contribuabilii, accesand portalul www.anaf.ro , Domeniul -Asistenta Contribuabili, Sectiunea -Despre impozite si taxe, Optiunea -Calendarul obligatiilor fiscale pe anul 2016.

Atragem atentia ca pentru neachitarea la scadenta a obligatiilor fiscale principale, se datoreaza dupa acest termen dobanzi si penalitati de intarziere, pana la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

*Nivelul dobanzii este de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere . Nivelul penalitatii de intarziere este de 0,01% pentru fiecare zi de intarziere. Printre modalitatile de plata a obligatiilor fiscale se numara urmatoarele:

- internet banking , virament bancar, mandat postal, plata cu carduri bancare, numerar.

Programul de lucru cu publicul este:

- Luni, Marti, Joi, Vineri intre    orele 8.30 -16.30

-Miercuri        intre orele 8.30-18.30.

Mentionam ca in zilele de luni 12.12.2016 si marti 13.12.2016 programul de lucru cu publicul este: 8.30 -17.30.

 

 

 

     Parasca C-tin Cristian,           Intocmit,

         Sef administratie              Biris Maria

 

0 comentarii6895 vizualizări13 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0