Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Duminica 05 Iulie 2020 - 11822 vizitatori azi
Mirajul taxelor. Noi am facut si facem si acum totul pe dos. Puterea banilor (16).

Privesc in aceste zile cum actualul PSD vrea sa duca tara in criza si toata lumea tace si poate le place. Nu stiu de ce, dar avem noi romanii un dar al auto-flagerarii care rar se intilneste in lumea civilizata. Privesc cum vor sa taie taxele, impoxitele si altele, acum cind avem cea mai mare crestere din UE de cca 3,9%. Ca este din consum si consumul este din credite si ca mare parte din aceasta crestere economica ia drumul U.E. ... este alta discutie lunga. Ca aceasta crestere este doar pe hartie si nu in buzunarele oamenilor ... iar este o alta discutie lunga. Eu vorbesc strict de aceasta crestere economica.
Tin sa amintesc acestui guvern, in special parlamentarilor de BN, in special dl.Suciu pe care il vad mai deschis si lui S.Ionut, cum ca in manualele de economie aplicata (care se foloseste de zeci de ani) in UE si SUA, Asia si Africa ca: in crestere economica NU micsorezi taxele sau impozitele si ca in criza NU maresti aceste taxe asa cum s-a facut la noi in 2007-2009 si se vrea sa se faca si acum. Este sinucidere economica. Este ca si cum iti tai craca de sub picioare. Aceasta practica ne va duce la criza profunda, lucru care cred ca se vrea din exterior. Altfel nu vad cum poti sa faci asemenea greseli elementare.

Dl deputat Ionut Simionca dvs. ati trait in America ati vazut cum s-au aplicat acolo aceste manevre sau parghii pt. a trece de perioada de criza. Repet in criza ec. SCAZI taxele, impoxitele si cheltuielile bugetare si guvernamentale, mentii salariile, scazi dobanda de referinta a bancii centrale si urmaresti inflatia, daca totul este ok poti sa umblii la cursul de schimb pt. a face exporturile viabile. 

Iar in crestere economica: MARESTI taxele, impozitele, cheltuielile, maresti salariile, maresti dobinda de politica monetara, si scazi cursul de schimb daca inflatia permite. Asa a procedat America in anii 2006-2007 pina in prezent. America a trecut criza, este in boom economic. Indicele Dow este la pragul de 20.000 puncte. Amintesc ca in 2007 era sub 6000.  Atentie ce bani s-au facut pe burse (si se mai fac). Europa a procedat la fel, Asia si Africa la fel. Romania.........!!!!!?????

Noi am facut si facem si acum totul pe dos. Pacat. Indicele nostru Bet este la 7000 puncte din 3500 in 2008. Ceea ce arata ca nu s-au facut greseli economice  majore, dar nici nu am luat cele mai bune decizii.

Repet pe intelesul tuturor ca atunci cind unei  familii i este bine, are bani din venituri ... taie cheltuielile si pune bani deoparte, NU se apuca sa cheltuiasca pina la ultimul leu. Este asa de greu de inteles? Pune bani pt. zilele cind i va fi greu, si cu acei bani va trece criza urmatoare. 
Dl dep Suciu lasati va rog  interesele de partid deoparte si faceti ce trebuie, lasati-l pe dl Dragnea sa viseze frumos.
Dl.dep Simionca ati trait in State, ati vazut ce fac si cum fac ei, si unde sint ei acum. Faceti si explicati colegilor dvs. ce trebuie facut, faceti doar 25% din ce a facut FED-ul American [Banca centrala a S.U.A]. Ar fi perfect pt. noi.
Fac apel la guvernator sa fie atent la deciziile de politica monetara si de dobinda si nu in ultimul rind de curs. Acest deficit de 2.97 prognozat de Dragnea ... va trebui acoperit cu ceva.  Altfel ... avem doar o singura sansa: F.M.I. 

 

 Va doresc un an 2017 cit mai bogat in realizari si multa sanatate.

 

 

Varga Adrian.

 

0 comentarii6496 vizualizări30 ianuarie 2017
rss 2.0
rss 2.0