Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Sambata 11 Iulie 2020 - 7656 vizitatori azi
Declaratie privind impozitul pe profit.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice a Judetului Bistrita-Nasaud,  informeaza ca Platitorii de impozit pe profit trebuie sa depuna pana la 27 martie 2017 Declaratia 101 (Declaratie privind impozitul pe profit), termenul fiind, de asemenea, valabil si pentru plata impozitului pe profit pentru anul 2016. In mod obisnuit, termenul de depunere este 25 martie, insa, intrucat aceasta este o zi nelucratoare, termenul maxim pentru depunere devine 27 martie.

Formularul 101 a suferit cateva modificari fata de varianta aplicabila pentru anul 2015, dar, in general, sunt modificari care tin mai mult de forma, decat de fond. Nu mai este necesara prezentarea veniturilor si cheltuielilor extraordinare (se vor prezenta separat doar veniturile si cheltuielile din exploatare si financiare).

Deducerea reprezentand amortizarea fiscala va fi prezentata mai detaliat, astfel s-au introdus categorii noi pentru a prezenta amortizarea fiscala provenind de la mijloace fixe destinate preveniri accidentelor de munca si bolilor profesionale, destinate infiintarii si functionarii cabinetelor medicale sau de la mijloace fixe care au o valoarea mai mica decat limita stabilita prin hotarare a guvernului.

Completare Declaratia 101

Formularul 101 utilizat pentru declararea obligatiilor anuale aferente anului fiscal 2016 este cel prevazut in ordinul presedintelui ANAF nr. 3386 din 2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" si 120 "Decont privind accizele", publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 950 din 25 noiembrie 2016.

          La completarea formularului se au in vedere prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Hotararii Guvernului nr.1/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Rectificare formular 101

In cazul in care platitorul corecteaza declaratia depusa, declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.

Declaratia nu poate fi depusa si nu poate fi corectata dupa anularea rezervei verificarii ulterioare, cu exceptiile prevazute la art.105 alin. (6) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.

In situatia in care contribuabilul/platitorul depune declaratia dupa anularea rezervei verificarii ulterioare, se bifeaza rubrica "Declaratie depusa dupa anularea rezervei verificarii ulterioare" si se completeaza temeiul legal pentru depunerea declaratiei, in rubrica prevazuta in acest scop.

 

Depunere formular 101

Declaratia se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre contribuabil.

Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta care poate fi descarcat de pe site-ul ANAF, www.anaf.ro, la sectiunea Servicii online→Declaratii electronice→Descarcare declaratii.

Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, accesand adresa de internet www.e-guvernare.ro -Depunere declaratii.

Informatii privind depunerea on-line a declaratiilor fiscale de catre persoanele juridice se gasesc pe site-ul ANAF, www.anaf.ro, la sectiunea Servicii online→Declaratii electronice→Informatii depunere declaratii persoane juridice.

                                                          

 

          Parasca C-tin Cristian,

          Sef administratie                  

 

 

                       

Intocmit,

        Biris Maria

 

0 comentarii6944 vizualizări17 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0