Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Marti 25 Februarie 2020 - 11538 vizitatori azi
Puterea banilor (5) Atentat la siguranta familiei.

Asa cum v-am spus  in primul  meu material familia este celula cea mai importanta a societati  noastre. Familia  contribuie [in cea mai  mare masura]  la progresul unei  tari, sau  desigur la decaderea ei. O tara care isi respecta familia este o  tara moderna [o tara civilizata]. De ce ?  Pentru ca  aceea tara a  ajuns la  stadiul in care  intelege  ca fara  ajutorul  familiei, nu se poate face nimic. O tara  care respecta si  ajuta  familia,  este la  rindul  ei  respectata.
 La noi s-a  inteles acest lucru  dar  intr-o maniera diferita fata de celelalte  tari: s-a inteles  "forta" ei, nevoile  ei, s-a  inteles  modul de  formare, de  dezvoltare,  dar nu  s-a inteles  inca faptul  ca  aceasta familie  sufera. Sufera  din cauza ca-si iubeste  aceasta  tara, munceste  pentru  ea, traieste pentru ea, dar in schimb  nu primeste nimic  in schimb.  Aceasta  familie  este  acaparata, folosita, manipulata  in continuare, in scopuri altele  decit cele  firesti, adica acelea  de-a crea suflete noi pentru aceasta  tara, de-a  aduce  un plus valoare  satului, orasului, tari din care face parte.
Am trei  motive  care ma determina  sa spun asta.
1. Cifrele  [de la Comisia Nationala de Statistica] arata  ca de la un an la altul se nasc tot mai putini copii [si care se nasc ii omoram noi in spitale "moderne"], lucru care arata ca increderea in societate  este la un nivel aproape de 0.   Deci are loc imbatrinirea poporului  roman [lucru  extrem de grav si cu efecte  dezastruoase in viitor ] . 
2. Alte cifre arata  destul de clar ca se doreste indatorarea peste masura a familiilor la sistemele de creditare de orice fel [in special la  banci], dar am vazut in ultimii 2-3  ani ca s-au mai inventat tot felul de "Bazaconii"  gen  Prima  Casa, Primul  Siloz, .....etc.   deci  indatorare si la sat si la oras.  [e evidenta  expresia: STATI LINISTITI, NU UITAM PE NIMENI !]  deja judetul nostru este primul pe tara la gradul de indatorare al populatiei [persoane fizice] avem deja 11%  rata de indatorare. Grav, foarte grav   avind in vedere ca  aceleasi  surse nu arata  si care este nivelul creditelor neperformante  din acest 11% . 

3. Ceea ce este cel mai important este  faptul ca statul prin toate mijloacele posibile au incurajat si incurajeaza bancile in continuare sa indatoreze populatia si sa intervina in modul ei de dezvoltare. Cum ?  Prin faptul ca reclamele  care se fac de anumite banci intrec orice norme si  legalitati in ceea ce priveste  familia. Sunt unele  banci care promoveaza prin reclamele lor la  credit de apartament sau casa, URA FATA  DE PARINTI, fata de MAMA in special [care este  aratata ca  o "scorpie" ca o "vrajitoare"  linga  care  nu e  bine sa traiesti. Emotiile ma  coplesesc .....pentru o casa  sa .....urasti mama, sa  nu  mai  vrei sa  traiesti cu ea.   Nu se poate  asta, sa determini la ura impotriva propriei tale mame  [mama  care te-a crescut, te-a invatat ce e  bine sau rau, care a plins linga tine cind aveai febra ......etc....] !! Nu ma deranjeaza faptul ca sunt numai 2-3 reclame, ci faptul ca se da voie la aceasta  practica, dupa mine un lucru grav si nepedepsit. Eu nu pricep, mintea si sufletul meu,  nu poat sa inteleaga si sa accepte asta. Si ce este cel mai grav este ca aceste lucruri trec neobservate, nu mai suntem in stare sa reactionam, suntem imuni la toate, ne-au facut in asa hal incit nu mai  simtim nimic [nici durere, nici ura, nici bucurie  ......nimic]  !!  Grav este ca noi clasa de mijloc [muncitoare] cei care inca mai lucram si gindim  nu facem nimic, ne uitam unul la altul cum ne degradam pe zi ce trece.
Cuvintele  prin care Cezar  a cucerit multe tari au fost :  DIVIDE ET IMPERA  adica DEZBINA SI STAPINESTE  este folosit tot  mai  mult in zilele noastre de alesi nostrii . 
Sfatul meu:  nu mai contractati credite  pentru nimicuri  ale  vietii [DVD-uri, Plasme, TV , masini]  intelegeti ca  aceste  credite va erodeaza in ani.
nu  mai accpetati credite cu acoperire  in salar : adica pe baza  salariului  veti  primi pe  card o anumita  suma  de  1-2 (n …) ori  salariul dvs.  NU MAI ACCEPTATI ASA  CEVA .  Este  o inselatorie a  bancii .  De  ce ???   Fiindca  comisioanele de interetinere  ale  cardurilor anuale  sunt foarte mari, plus dobinda exagerata, plus comisionul de ridicare de la  bancomat . Si ca  exemplu va dau un caz recent in care  o persoana  a fost contactata  telefonic  si i s-a propus un astfel de card . A acceptat  si i s-a  emis un card cu o  valoare  de 860 ron, adica exact 1 salariu [credit] .  Cind  aceea persoana  si-a  activat cardul deja  i s-a emis o plata de  45 ron  [adica comision anual de  folosinta a  cardului ], pe  care desigur ca  nu a fost anuntat la  timp  si s-a aplicat o penalizare de  25 ron. Deci in total 65 ron,  in conditiile  in care nu a  scos  nici un ban.  ATENTIE  !!!  Acum facem niste  calcule  de  exemplificare  a  inselatoriei : si daca  nu efectuati nici o operatiune de retragere  de pe  acel  card , banca va cere  anual  45 ron .  Deci  concluzia: daca nu folositi  cardul  10  ani  veti  avea de plata 45 ori  10 ani = 450 ron .   adica  50 %  din suma  de pe card.  Daca  extindem  calculul mai departe: in 20 de ani pierdem toata  suma numai din acel comision.  Adica 20 ani ori  45 = 900 .  Si ca o gluma  proasta  rezulta  ca  dupa 20  de  ani  veti fi datori  bancii cu 40 ron. Atentie  mare  la aceste carduri de credit, cereti  sfatul specialistilor inainte  sa faceti  asa  ceva. Nu stiu unde o sa-i  gasiti, dar pentru linistea  dvs. financiara si  a  familiei,   faceti asta .
Prin acest material  [si prin cele ce vor urma], vreau  [sau mai bine  spus este  de datoria mea  morala], sa  fac ceva pentru voi prieteni:  sa vedem  unde gresim [unde am gresit], sa identificam  sursa raului, si  sa  actionam in consecinta si sa ne revenim cit se  mai poate, ca sa  aratam ca suntem o forta de care sa se tina seama, numai uniti, multumiti sufleteste si material vom reusi sa ne impunem intr-o zi  si sa  aratam alta fata a  acestei mult iubite si  frumoase noastre  tari: ROMANIA !!!

 

Adrian R. V.

0 comentarii3353 vizualizări14 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0