Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Marti 07 Iulie 2020 - 11960 vizitatori azi
16 mai 2017 - termen pentru depunerea cererilor de revendicare a premiilor Loteriei bonurilor fiscale.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice a judetului Bistrita-Nasaud  informeaza contribuabilii ca 16 mai 2017 este termenul limita pentru depunerea cererilor de revendicare a premiilor aferente bonurilor desemnate castigatoare la extragerea din 16 aprilie 2017. Duminica 16 aprilie 2017, au avut loc doua extrageri  ale Loteriei bonurilor fiscale.

Prima extragere a fost organizata cu prilejul Sarbatorilor Pascale, la care au participat bonurile fiscale emise in perioada 23 ianuarie - 31 martie 2017. Au fost desemnate castigatoare bonurile fiscale emise in data de 15 februarie 2017, cu valoarea de 603 lei. Fondul de premiere este de un milion de lei, suma din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

 La cea de-a doua extragere a bonurilor fiscale emise intre 1 si 31 martie 2017, au iesit castigatoare bonurile fiscale din data de 3 martie 2017, in valoare de 935 lei. Fondul de premiere este de un milion de lei, suma din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Cererile de revendicare pot fi depuse incepand din 17 aprilie 2017, timp de 30 de zile, respectiv pana la data de 16 mai 2017.

 Posesorii bonurilor castigatoare trebuie sa depuna bonurile fiscale (in original), alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF. Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine). Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, va elibera o copie a acestora cu mentiunea "conform cu originalul", pe care va fi scris numarul unic de inregistrare. Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF.

 In situatia in care, dupa finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este impartit persoanelor care le-au depus, dupa verificarea autenticitatii bonurilor castigatoare.

 Daca in urma centralizarii listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constata depasirea numarului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizata a doua extragere in vederea determinarii a 100 de castigatori.

 

 

Baza legala:   

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 10/2015 organizarea Loteriei bonurilor fiscale publicata in Monitorul Oficial nr.81 din 30 ianuarie 2015;

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare in Monitorul oficial nr.75 din 21 ianuarie 2005;

 

   Parasca C-tin Cristian,

    Sef administratie         

 

.


Foto - din arhiva Marius Chiuzan.                                       

                                                           

0 comentarii4970 vizualizări08 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0