Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Sambata 08 August 2020 - 19746 vizitatori azi
In atentia contribuabililor care desfasoara activitati cu caracter ocazional ca zilieri.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice a Judetului Bistrita-Nasaud  informeaza contribuabilii ca  in Monitorul Oficial nr. 376 din 19 mai 2017, a fost publicata Legea nr. 105 din 18 mai 2017, prin care se aduc modificari si completari Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri.

          Zilierii care presteaza activitati in domeniul cresterii animalelor in sistem extensiv prin pasunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, precum si activitati sezoniere in cadrul gradinilor botanice aflate in subordinea universitatilor acreditate, pot presta activitate in regim de zilieri pe o perioada de maxim 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic,  prin exceptie de la regula generala care prevede 90 zile.

De asemenea, pentru zilierii care presteaza activitati in domeniul cresterii animalelor in sistem extensiv prin pasunatul sezonier al ovinelor, bovinelor si cabalinelor, Registrul de evidenta a zilierilor se intocmeste saptamanal, fata de celelalte domenii de activitate prevazute de lege, pentru care registrul se intocmeste zilnic.

Au fost modificate si prevederile referitoare la plata zilierilor, in sensul ca plata se poate efectua prin orice mijloc de plata admis de lege, la sfarsitul fiecarei zile sau cu acordul exprimat in scris de catre zilier si beneficiar, plata remuneratiei se poate realiza cel mai tarziu la sfarsitul saptamanii sau al perioadei de desfasurare a activitatii, respectiv lunar, in situatia in care perioada de desfasurare a activitatii depaseste 30 de zile.

 

 Baza legala:

- Legea nr. 105/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, publicata in Monitorul Oficial nr. 376 din 19 mai 2017.

 

 

          Parasca C-tin Cristian,

              Sef administratie                    

0 comentarii8169 vizualizări29 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0