Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Sambata 20 Aprilie 2019 - 27524 vizitatori azi
"Taxa" pentru protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice a Judetului Bistrita-Nasaud,  informeaza contribuabilii ca in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 648 din  07 august 2017 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60 pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Potrivit actului normativ, incepand cu data de 1 septembrie 2017, autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati si nu angajeaza persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati, platesc lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap.

In scopul stimularii angajarii persoanelor cu handicap, in conditiile prevazute mai sus, autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice publice, cu exceptia institutiile publice de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, au obligatia organizarii unor concursuri de angajare exclusiv pentru persoanele cu handicap, cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Aceasta masura nu exclude posibilitatea persoanelor cu handicap de a participa la toate celelalte concursuri de angajare organizate de catre institutia publica.

 

Baza legala:

                   Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60 din 04 august 2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (Monitorul Oficial nr. 648 din 07 august 2017).

 

             Parasca C-tin Cristian                                                   

               p.Sef administratie

 

0 comentarii6657 vizualizări11 august 2017
rss 2.0
rss 2.0