Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Sambata 20 Aprilie 2019 - 12694 vizitatori azi
Persoanele care lucreaza part-time trebuie sa declare veniturile obtinute in august.

Persoanele care realizeaza venituri din salarii in baza a doua sau mai multe contracte individuale de munca trebuie sa depuna pana in data de 10 septembrie 2017 o declaratie pe proprie raspundere referitoare la veniturile aferente lunii august 2017.

          Pentru persoanele care realizeaza in cursul aceleiasi luni calendaristice venituri din salarii, sau asimilate salariilor, in baza a doua, sau mai multe contracte individuale de munca, iar baza lunara de calcul cumulata aferenta acestora este cel putin egala cu salariul minim brut pe tara, caz in care contributia se calculeaza la nivelul venitului brut realizat efectiv, potrivit prevederilor art. 140 alin. (2) din Codul fiscal.

          Astfel, acesti salariati au obligatia de a depune lunar, pana pe data de 5 a lunii urmatoare, la fiecare angajator (cu exceptia celor la care venitul brut depaseste salariul minim) o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca veniturile lunare brute cumulate, realizate in baza mai multor contracte individuale de munca, sunt cel putin egale cu salariul minim brut pe tara.

          La cererea salariatului, in vederea completarii declaratiei, fiecare angajator va elibera un document din care sa rezulte venitul brut realizat.

          In cazul in care salariatii nu depun declaratia, fiecare angajator va stabili baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale (CAS) si de sanatate CASS, la nivelul salariului minim brut, daca venitul brut realizat este sub nivelul acestuia.

 

           Baza legala:    Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2343 din 31 august 2017 privind procedura de aplicare a prevederilor art. 140 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal publicat in Monitorul Oficial nr. 717 din 5 septembrie 2017.

 

             

          Parasca C-tin Cristian                                                    

             p.Sef administratie

 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan. 

0 comentarii6699 vizualizări09 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0