Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Miercuri 24 Aprilie 2019 - 3960 vizitatori azi
Formularul 318 se poate transmite, exclusiv online, pana pe 30 septembrie 2017.

Persoanele impozabile din punct de vedere a taxei pe valoare adaugata, stabilite in Romania, care au efectuat importuri respectiv achizitii intracomunitare de bunuri/servicii in alt stat membru al Uniunii Europene, in anul 2016,  potrivit art. 302  alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, au posibilitatea solicitarii rambursarii taxei pe valoarea adaugata aferente acestora, pana la data de 30 septembrie 2017.

Pentru a obtine rambursarea TVA in statul membru de rambursare, persoana impozabila stabilita in Romania  completeaza si transmite, statului membru respectiv,  pe cale electronica,  prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de ANAF formularul 318 "Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art. 302 alin. (2) din Codul fiscal". 

Perioada de rambursare este de maximum un an calendaristic si de minimum 3 luni calendaristice. Cererile de rambursare pot insa viza o perioada mai mica de 3 luni, in cazul in care aceasta reprezinta perioada ramasa pana la sfarsitul anului calendaristic.

Atunci cand cererea de rambursare vizeaza o perioada de rambursare mai mica de un an calendaristic, dar mai mare de 3 luni, cuantumul TVA pentru care se solicita o rambursare nu poate fi mai mic de 400 euro sau echivalentul acestei sume in moneda nationala a statului de rambursare.

Daca cererea de rambursare se refera la o perioada de rambursare de un an calendaristic sau la o perioada ramasa dintr-un an calendaristic, cuantumul TVA nu poate fi mai mic de 50 euro sau echivalentul acestei sume in moneda nationala a statului de rambursare.

Formatul electronic al formularul 318 "Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art. 302 alin. (2) din Codul fiscal" se obtine prin folosirea programului de asistenta, care poate fi descarcat de pe portalul ANAF, sectiunea Servicii online/Rambursare TVA din UE.

Pentru transmiterea cererii, contribuabilii trebuie sa detina un certificat digital calificat obtinut in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica de la furnizorii acreditati sau sa benficieze de serviciile unui detinator de certificat digital calificat.

Informatii suplimentare se pot obtine:

accesand pagina de Internet, www.anaf.ro, sectiunea Servicii online/Rambursare TVA din UE unde sunt postate atat  Ghidul privind recuperarea TVA achitata in alt stat membru al Uniunii Europene cat si instructiunile de completare ale formularului 318;

apeland Biroul central de asistenta telefonica a contribuabililor (Call-center) la nr. de telefon 031.403.91.60;

la biroul pentru asistenta contribuabililor din cadrul administratiei judetene a finantelor publice tel 0263-210624, interior 302. 

 

         Parasca C-tin Cristian                                                     

             p.Sef administratie

0 comentarii6090 vizualizări28 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0