Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Sambata 20 Aprilie 2019 - 26546 vizitatori azi
Populatia va putea investi in titluri de stat prin Programul TEZAUR .

Programul TEZAUR, de emisiuni de titluri de stat va demara in anul 2018 si se adreseaza persoanelor fizice rezidente care au implinit 18 ani. Valoarea unui titlu de stat este de 1 leu. Titlurile au forma dematerializata si pot fi cumparate doar de la sediile Trezoreriei Statului, prin deschiderea unui cont de subscriere. Titlurile de stat nu pot fi rascumparate inainte de scadenta, sunt netransferabile si nu se tranzactioneaza.

          Veniturile obtinute din detinerea titlurilor emise de statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, vor fi neimpozabile, conform actualelor prevederi din Codul Fiscal.

          Programul ofera posibilitatea si persoanelor fizice, care detin certificate de trezorerie transformate in depozite la Trezoreria Statului, sa utilizeze sumele aferente rascumpararii acestora in vederea subscrierii in Programul Tezaur.

          In cadrul planului de finantare a deficitului bugetar si de refinantare a datoriei publice pentru anul 2018, care urmeaza a fi publicat pana la sfarsitul anului, va fi anuntat volumul indicativ aferent emisiunilor de titluri de stat pentru populatie. Acestea vor avea o frecventa lunara, termenii si conditiile financiare aferente fiecarei emisiuni urmand a fi specificate in cadrul prospectelor de emisiune care vor fi aprobate prin Ordin al Ministrului Finantelor Publice si care vor fi disponibile la sediile unitatilor operative ale Trezoreriei Statului.

 Ordinul Ministrului Finantelor Publice prin care fost aprobata emiterea titlurilor de stat destinate populatiei prin intermediul unitatilor operative ale Trezoreriei Statului, in cadrul Programului Tezaur, a fost  publicat in Monitorul Oficial (nr. 974 / 07.12.2017).

 

  Parasca Constantin Cristian                                                   

         p.Sef administratie 


.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

1 comentariu5950 vizualizări15 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0