Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Sambata 20 Aprilie 2019 - 13038 vizitatori azi
Luni, 16 iulie 2018 - termenul limita pentru depunerea Declaratiei Unice.

Termenul limita pentru depunerea "Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice" este luni, 16 iulie 2018. Declaratia se depune de catre persoanele care au obligatia declararii veniturilor

realizate din Romania sau/si din strainatate in anul 2017, declararii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din Romania in anul 2018 si de catre persoanele care au obligatia declararii venitului estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Pentru depunerea declaratiei online, pana la 16 iulie 2018 inclusiv, se acorda o bonificatie de 5% din impozitul pe venit platit integral pana la 15 martie 2019 inclusiv,

reprezentand obligatiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificatiei diminueaza impozitul pe venitul net anual platit si se aplica corespunzator si pentru contributiile sociale datorate potrivit legii.

Declaratia se poate depune si in format hartie la registratura administratiilor fiscale ale ANAF, sau prin posta, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Formularul si instructiunile de completare pot fi descarcate online de pe portalul

www.anaf.ro, (la urmatorul link:

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/DU_PF_OPANAF_1155_2018.pdf.)

Informatii detaliate pot fi obtinute prin accesarea sectiunii Asistenta Contribuabili

de pe portalul www.anaf.ro, rubrica "Despre impozite si taxe - Despre impozitul pe venit" sau apeland la numarul 0062210624 interior 302 asistenta pentru contribuabili ofera la sediile ANAF informatiile necesare in vederea completarii si depunerii Declaratiei Unice.

Declaratia Unica poate fi rectificata de catre contribuabili din proprie initiativa.

 

                 Constantin Cristian PARASCA                                               

                          Sef administratie.

0 comentarii3234 vizualizări11 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0