Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Marti 14 Iulie 2020 - 13600 vizitatori azi
Termenul de depunere a Declaratiei Unice s-a extins pana la 31.07.2018.

Termenul limita pentru depunerea "Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice"  s-a extins pana la  31 iulie 2018.

Declaratia  se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri din Romania si/sau strainatate, si de cele care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizeaza venituri si aleg sa plateasca contributia de asigurare de sanatate au de asemenea obligatia de a depune Declaratia unica.

Declaratia Unica se depune online, atat prin intermediul Spatiului Privat Virtual(SPV), pe baza de nume utilizator si parola, sau cu certificat digital calificat, cat si prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Declaratia se poate depune si in format hartie la registratura administratiilor fiscale ale ANAF, sau prin posta, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Formularul si instructiunile de completare pot fi descarcate online de pe portalul

www.anaf.ro, (la urmatorul link:

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/DU_PF_OPANAF_1155_2018.pdf.)

Informatii necesare in vederea completarii si depunerii Declaratiei unice pot fi obtinute prin accesarea sectiunii Asistenta Contribuabili de pe portalul www.anaf.ro, rubrica "Despre impozite si taxe - Despre impozitul pe venit" sau apeland la numarul 0263-210624 interior 302 asistenta pentru contribuabili.

Declaratia Unica poate fi rectificata de catre contribuabili din proprie initiativa.

 

              Constantin Cristian PARASCA                                               

                          Sef administratie

0 comentarii5509 vizualizări13 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0