Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Luni 27 Ianuarie 2020 - 19028 vizitatori azi
ANAF a actualizat Ghidul caselor de marcat.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a actualizat, pe site-ul institutiei, "Ghidul cu privire la inregistrarea informatiilor privind aparatele de marcat electronice fiscale, precum si la emiterea Certificatului de atribuire a numarului unic de identificare - in etapa preoperationalizare Registru". Acest ghid este publicat pe site-ul Agentiei la sectiunile:

a) Asistenta contribuabili, rubrica "Ghiduri curente"

b) Servicii on-line, rubrica "Aparate electronice de marcat fiscale"

 Ghidul a fost completat prin introducerea unui subcapitol unde se regaseste exemplificata modalitatea de accesare a serviciului Spatiul Privat Virtual pentru transmiterea Formularului C801, din cadrul sectiunii Depunere Declaratii.

De asemenea, au fost introduse clarificari privind fiscalizarea aparatelor de marcat electronice fiscale precum si precizari referitoare la aparatele de marcat electronice fiscale adaptate.

 Reamintim ca documentele necesare solicitarii si atribuirii numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice pot fi depuse on-line prin intermediul Spatiului Privat Virtual.

Daca se utilizeaza aceasta facilitate oferita de ANAF, in colaborare cu Centrul National pentru Informatii Financiare din cadrul MFP, operatorii economici pot obtine certificatul in cel mult trei minute.

 

               Constantin Cristian PARASCA                                               

                          Sef administratie

 

0 comentarii4753 vizualizări11 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0