Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Luni 24 Februarie 2020 - 6608 vizitatori azi
Extinderea aplicarii cotei reduse la 5% .

In vedere stimularii turismului in Romania, reducerii evaziunii fiscale, cresterii consumului intern si stimularii cresterii economice, incepand cu 1 noiembrie 2018, se extinde aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru urmatoarele operatiuni:

   - cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping;

   - serviciile de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice, altele decat berea ;

   - dreptul de utilizare a facilitatilor sportive in scopul practicarii sportului si educatiei fizice, altele decat cele scutite deja;

   - serviciile constand in permiterea accesului la balciuri, parcuri de distractii si parcuri recreative ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9321 si 9329 in scopul practicarii sportului si educatiei fizice, altele decat cele scutite.

 

Baza legala: Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 89 din 4 octombrie 2018 privind unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative (Monitorul Oficial nr. 854 din 9 octombrie 2018).

 

               Constantin Cristian PARASCA                                               

                          Sef administratie.

 

0 comentarii5502 vizualizări18 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0