Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Joi 09 Iulie 2020 - 21268 vizitatori azi
VIZUALIZAREA SI DESCARCAREA EXTRASELE IN FORMAT ELECTRONIC FARA COMISION.

"OPERATORII ECONOMICI  CARE AU  CONTURI DE DISPONIBIL DESCHISE LA UNITATILE TREZORERIEI STATULUI ISI VOR VIZUALIZA SI DESCARCA EXTRASELE IN FORMAT ELECTRONIC FARA COMISION".  Ordinul ministrului finan?elor publice nr.2425/2019 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobata cu modificari prin Legea nr. 201/2003, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.235/2003, publicat in Monitorul Oficial nr.  548 din 3 iulie 2019, reglementeaza eliberarea extraselor de cont in format electronic (fisier PDF cu XML atasat), semnate cu certificat digital emis de Ministerul Finantelor Publice, cu certificat digital calificat sau cu sigiliu electronic, titular Ministerul Finantelor Publice, dupa caz, fara perceperea de comisioane, pentru toate conturile de disponibil deschise pe numele operatorilor economici si altor entitati la unitatile trezoreriei statului.

Reprezentantii legali ai operatorilor economici si ai altor entitati care nu sunt de acord cu accesul la vizualizarea si descarcarea extraselor de cont in format electronic al persoanelor inregistrate pe baza certificatului digital calificat ca utilizatori ai serviciilor «Spatiul Privat Virtual» si/sau «Depunere declaratii on-line» notifica in scris unitatea trezoreriei statului la care au deschis conturile de disponibil referitor la faptul ca nu opteaza pentru aceasta modalitate de primire a extraselor de cont. Incepand cu prima zi lucratoare de la depunerea notificarii, unitatile trezoreriei statului sisteaza punerea la dispozitie a extraselor de cont in format electronic, acestora urmand a le fi puse la dispozitie extrasele pe suport hartie.

Pentru eliberarea extraselor pe suport hartie se percep comisioane la nivelul stabilit prin ordin al ministrului finantelor publice emis potrivit art. 10 alin. (10) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare lei.

 

                                                                           

    Constantin Cristian PARASCA                              Maria BIRIS         

             Sef administratie                                 Compartimentul Comunicare                                

0 comentarii7266 vizualizări08 iulie 2019
rss 2.0
rss 2.0