Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Sambata 08 August 2020 - 19730 vizitatori azi
In atentia contribuabililor care au obligatia depunerii Formularului D112.

Directia Generala a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud reaminteste contribuabililor ca, incepand cu obligatiile declarative aferente lunii iulie cu termen de declarare 25 august 2011, formularul 112 "Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" va fi depus numai in sistem electronic.

Pentru transmiterea online este necesara obtinerea certificatului digital calificat pentru semnatura electronica.

            Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica se obtine de la unul din cei trei furnizori de servicii de certificare acreditati in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica.

            Lista furnizorilor se gaseste pe website-ul ANAF, la adresa www.anaf.ro, sectiunea Declaratii electronice, categoria Informatii depunere declaratii.

            Furnizorii certificatelor digitale calificate sunt urmatoarele societati comerciale:

- CERT SIGN SRL - www.certsign.ro;

- DIGI SIGN SA - www.digisign.ro;

- TRANS SPED SRL - www. transsped.ro.

Important! Este necesara instalarea programului Adobe Reader 8.2. Cu un singur certificat puteti semna declaratiile fiscale pentru mai multi contribuabili.

Pentru depunerea Declaratiei 112, se va utiliza serviciul "Depunere declaratii/Declaratii ANAF" de pe website-ul   www.e-guvernare.ro.    

            Potrivit prevederilor Ordinului ministrului Economiei si Finantelor nr. 858/2008 privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, posesorii de certificate digitale calificate pot utiliza metoda de depunere on-line si pentru urmatoarele declaratii:

- Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat, formularul 100;

- Declaratie rectificativa, formularul 710;

- Declaratie privind impozitul pe profit, formularul 101;

- Decont de taxa pe valoarea adaugata, formularul 300 ;

- Decont special de taxa pe valoarea adaugata, formularul 301;

- Decont privind accizele, formularul 120;

- Decont privind impozitul la titeiul din productia interna, formularul 130;

- Declaratie privind veniturile realizate, formularul 200.

De asemenea, conform prevederilor Ordinului presedintelui ANAF nr. 76/2010, contribuabilii care detin certificat digital pot depune formularul 390 prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe website-ul ANAF.

 

            Avand in vedere cele prezentate mai sus, invitam contribuabilii care inca nu au obtinut certificatul digital calificat pentru semnatura electronica sa urgenteze obtinerea acestuia si sa procedeze la depunerea online a declaratiilor fiscale si, in mod special a Declaratiei 112, a carei depunere online este obligatorie incepand cu obligatiile declarative aferente lunii iulie cu termen de declarare 25 august 2011.

               In acest sens, Directia Generala a Finantelor Publice - BN, va invita sa participati la intalnirile de lucru pe aceasta tema, organizate in data de 5 si 12 august 2011, incepand cu ora 11.00, care se vor desfasura in sala de sedinte, la sediul DGFP - BN, str. 1 Decembrie, nr.6-8, etaj I, cam.11.

            Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la telefon 0263/210661 int. 904 sau 0263/210624, Compartiment Metodologie si Asistenta Contribuabili.

           De asemenea , va rugam sa adresati telefonic la numerele indicate mai sus, sau in scris la adresa de e-mail asistenta.bn@mfinante.ro, intrebarile dvs. pe acesta tema, in vederea formularii si comunicarii unor solutii documentate in cadrul intalnirilor.

 Baza legala: - Hotararea Guvernului nr.1397/28.12.2010 privind modelul, continutul, modalitatea de depunere si de gestionare a Declaratiei privind obligatia de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, publicata in MO nr .897/31.12.2010.

                         - art. 296^19 alin. (1) si alin. (5) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

                                      p.Director Executiv,

                                     Ec. Cicioc Dorina Sanda

0 comentarii2660 vizualizări28 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0