Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Economie-Finante Duminica 05 Iulie 2020 - 11370 vizitatori azi
P R E C I Z A R I referitoare la aplicarea prevederilor Legii nr.9/ 2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Potrivit  prevederilor Legii nr.9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.17/10.01.2012, persoanele fizice sau juridice, dupa caz, au obligatia de plata a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehiculele dobandite/detinute, si/sau au dreptul la restituirea unor sume reprezentand diferente dintre taxa de poluare achitata conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.50/2008, aprobta prin Legea nr.140/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, si taxa pentru emisiile poluante datorata potrivit Legii nr.9/2012.

Organele fiscale teritoriale vor primi si vor inregistra toate cererile contribuabililor, atat cele privind stabilirea taxei de plata, cat si cele de restituire, prevazute de Legea nr.9/2012, urmand ca solutionarea acestora sa fie efectuata dupa publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, a normelor metodologice de aplicare a legii, aprobate prin H.G. nr.9/2012, precum si a ordinelor prevazute de aceste norme.

In situatia in care contribuabilii au platit taxa pe poluare in conformitate cu prevederile O.U.G. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, cu modificarile si completarile ulterioare si nu au efectuat inmatricularea autovehiculelor pana la data intrarii in vigoare a Legii 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, respectiv 13.01.2012, iar taxa achitata este mai mare decat cea stabilita prin noua lege, organele fiscale vor elibera contribuabililor  o adresa din care sa rezulte ca taxa achitata poate fi utilizata la inmatricularea autovehiculelor in conformitate cu prevederile noii legi.

Cererile privind stabilirea taxei de plata, cat si cele de restituire a diferentelor, se vor depune la organul fiscal competent, respectiv organul fiscal teritorial in a carui evidenta este inregistrat contribuabilul ca platitor de impozite si taxe.

 

Informatii detaliate se pot obtine la:

- birourile pentru asistenta contribuabililor din cadrul administratiilor finantelor publice;

- telefonic, la Centrul de asistenta a contribuabililor, la nr.031 40 39 160;

- accesand pagina de Internet,  www.anaf.ro.

 

 Directia de Comunicare, Relatii Publice si Mass Media

3 commentarii2212 vizualizări14 ianuarie 2012
rss 2.0
rss 2.0