Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Meteo Luni 01 Martie 2021 - 6560 vizitatori azi
ATENTIONARE HIDROLOGICA - COD GALBEN.

Conform avertizarilor meteorologice si hidrologice emise de catre Administratia Nationala de Meteorologie, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor si Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord se prognozeaza precipitatii insemnate cantitativ.

 Astfel, incepand de astazi, 17 septembrie 2013, se pot produce scurgeri importante de pe versanti, torenti si paraie cu efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE, pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza (judetul Maramures), Tur (judetul Satu Mare), Somes (judetele Bistrita-Nasaud si Cluj) si Crasna (judetele Salaj si Satu Mare).

 Pe raurile mici, inundatiile locale pot fi cauzate si de blocaje artificiale ale albiilor, neintretinute corespunzator.

 Atentionam autoritatile locale sa verifice modul in care sunt intretinute santurile si rigolele de scurgere a apelor pluviale, sa intervina pentru indepartarea depozitelor menajere, vegetale si a materialului lemnos de pe malurile cursurilor de apa, pentru a evita antrenarea acestora in cursurile de apa si obturarea sectiunilor de scurgere.

 Reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa urmaresc evolutia situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera".

 
 

Biroul de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa

 

 

1 comentariu13454 vizualizări17 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0