Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Meteo Sambata 15 August 2020 - 27646 vizitatori azi
ATENTIONARE HIDROLOGICA - COD GALBEN.

ATENTIONARE HIDROLOGICA  NR. 76 DIN 22.09.2014.  Catre: Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerul Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa: Somes-Tisa, Banat, Siret.

 

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:   

Viseu, Iza, Somesul Mare, Lapus, afluentii mici ai Somesului inferior, Crasna, Bega, Timis superior, Barzava, Caras, Nera

 

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:   

Viseu, Iza, Somesul Mare, Lapus, afluentii mici ai Somesului inferior, Crasna, Bega, Timis superior, Barzava, Caras, Nera

 

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE

 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 22.09.2014 ora 13:00 - 23.09.2014 ora 14:00

 

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, dupa cum urmeaza:

 

            COD GALBEN

 

            - In intervalul 22.09.2014 ora 13:00 - 23.09.2014 ora 14:00 se pot produce la nivel local scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE pe unele rauri din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Lapus, Somesul Mare - judetele Maramures si Bistrita-Nasaud, afluentii mici ai Somesului din judetele Salaj si Maramures, Crasna (bazin superior) - judetul Salaj, bazinele superioare ale raurilor Bega si Timis - judetele Caras Severin si Timis, Barzava, Caras, Nera - judetele Caras-Severin si Timis.

             Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai ridicata pe unele rauri mici din judetele Salaj, Maramures si Bistrita - Nasaud.

 

            - In intervalul 22.09.2014 ora 16:00 - 23.09.2014 ora 06:00 se pot produce la nivel local scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale pe unele rauri mici din judetele: Hunedoara, Alba, Cluj, Suceava si Neamt.

 

            Harta cu codurile si semnificatia acestora se anexeaza.

            Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

       In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera".

 

 

Intocmit,

Adrian Purdel

 

Director  C.N.P.H.

Dr. ing. Marius Matreata.

 

 

 

 

0 comentarii21049 vizualizări22 septembrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0