Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Meteo Miercuri 12 August 2020 - 30610 vizitatori azi
Cod Galben de ninsori.

Conform ultimei actualizari primite de la Administratia Nationala de Meteorologie,  judetul Bistrita -Nasaud se afla sub incidenta Codului Galben de ninsori. La ora 11.00, toate drumurile nationale si judetene erau deschise circulatiei, insa traficul se desfasoara in conditii de iarna. Curatarea drumurilor nationale din judetul Bistrita - Nasaud a fost realizata cu 28 utilaje care au folosit 620 tone material antiderapant, iar pentru drumurile judetene s-a actionat cu 40 utilaje care au folosit 497 tone material antiderapant.

COMITETUL JUDETEAN PENTRU SITUATII DE URGENTA, prin Centrul Operational din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita al Judetului Bistrita-Nasaud, monitorizeaza situatia operativa din teren si este pregatit sa aloce resursele necesare atunci cand situatia o impune.

Codul galben de ninsori este valabil pana astazi, ora 18.00, motiv pentru care le readucem in atentia cetatenilor urmatoarele masuri preventive, in cazul in care se folosesc mijloace auto pentru deplasare:

  • evitati pornirea la drum pe timp de viscol si ninsoare puternica; daca totusi, deplasarea este absolut necesara, informati-va daca pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;
  •  asigurati-va ca sistemul de incalzire al autoturismului dumneavoastra functioneaza eficient;
  •  urmariti cu atentie, la posturile radio/tv, sursele on-line, buletinele meteorologice si recomandarile furnizate de autoritatile centrale si locale;
  •  porniti la drum cu rezervorul de combustibil plin;
  •  pastrati-va in autoturism paturi, apa si alimente neperisabile;

                De asemenea, va rugam sa anuntati, de indata, orice situatie de urgenta, apeland, in cel mai scurt timp, numarul unic pentru apeluri de urgenta - 112.

 

 

Persoana de contact: purtator de cuvant - plt. maj. Marius RUS 0758226177       

0 comentarii20615 vizualizări29 decembrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0