Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Meteo Sambata 15 August 2020 - 40452 vizitatori azi
Avertizari meteorologice cod galben: precipitatii abundente, ninsori si intensificari ale vantului.

COD GALBEN IN JUDETUL BISTRITA NASAUD. In intervalul 19.04.2017, ora 04.00 - 21.04.2017, ora 10.00, judetul Bistrita - Nasaud se va afla sub incidenta unei avertizari meteorologice cod galben: precipitatii abundente, ninsori si intensificari ale vantului.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita - Nasaud s-a intrunit marti, 18 aprilie, la ora 17.00, pentru a stabili principalele directii de actiune pentru institutiile cu atributii in sprijinul populatiei potential afectate de fenomenele meteo periculoase prognozate.

In contextul avertizarilor meteo de cod galben de ninsori abundente, viscol si intensificari ale vantului in zona montana, conducatorii auto sunt obligati sa adopte o conduita preventiva in trafic si sa respecte indicatiile si recomandarile politistilor rutieri.

  • Inainte de apleca la drum, informati-va temeinic despre conditiile meteo si starea drumurilor.
  • Adaptati permanent viteza la conditiile de drum (carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei).
  • Circulati cu o viteza care sa nu depaseasca 30 de km/h in localitati, sau 50 de km/h in afara lor, cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada, mazga sau piatra cubica umeda.
  • Folositi corespunzator sistemul de iluminare-semnalizare si cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic. Reamintim ca legislatia rutiera prevede obligativitatea folosirii luminilor de intalnire, in afara localitatilor si in timpul zilei.
  • Pastrati in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta, atunci cand conditiile de deplasare sunt nefavorabile.
  • Atunci cand circulati pe drumuri acoperite cu zapada, gheata, sau polei, echipati autovehiculul cu anvelope de iarna, iar in cazul autovehiculelor cu masa totala mai mare de 3,5 tone, montati pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.
  • Prevederile legale in vigoare interzic circulatia autovehiculelor, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna, pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, nefacand referire la o anumita perioada a anului.
  • Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, cauciucurile trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S", fara a include in aceasta categorie anvelopele marcate numai cu inscriptia "all seasons".
  • In zilele cu ploi, lapovita, ninsoare si temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni. Acestia sunt mai putin prudenti, se ascund sub umbrele, privesc mai putin in jur si se asigura mai putin la traversare!
  • Pietonilor le recomandam sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.

Echipaje de politie, pompieri militari, jandarmi montani si autoritatile publice locale, sub coordonarea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta  Bistrita - Nasaud, sunt pregatite sa sprijine populatia daca situatia o va impune.

 

Persoana de contact:

purtator de cuvant - plt. maj. Marius

RUS 0758226177        

0 comentarii18396 vizualizări19 aprilie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0