Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Meteo Marti 11 August 2020 - 41710 vizitatori azi
Avertizare meteo de precipitati mixte, vant intens si disconfort termic.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo de precipitati mixte, vant intens si disconfort termic valabila in perioada 29 octombrie, ora 10:00- 30 octombrie, ora 23:00. In zonele montane vantul va sufla tare, rafalele vor depasii 80-90 Km/h, iar pe creste peste 100-120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scadea temporar sub 50 m si se va depune un strat consistent de zapada.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita- Nasaud monitorizeaza situatia operativa din teren si aloca resursele necesare acolo unde va fi cazul. Echipajele de deszapezire sunt pregatite cu stocurile si utilajele necesare pentru curatarea cailor de transport rutier.

Zona in care s-a actionat pana la aceasta ora din punct de vedere al deszapezirii cailor de transport rutier a fost pe DN 17, Piatra Fantanele, pentru fluidizarea traficului  utilizadu-se 10 tone material antiderapant, de asemenea la fata locului sunt prezente doua echipaje de politie care monitorizeaza traficul rutier, precum si personal din cadrul Postului de Jandarmi Montani.

 In comuna Romuli, Dealul Stefanitei, se intervine cu un utilaj folosindu-se 2,5 tone material antiderapant.

Pentru evitarea situatiilor generate de manifestarea fenomenelor meteorologice, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta reaminteste opiniei publice urmatoarele masuri preventive, in cazul in care se folosesc mijloace auto pentru deplasare:

 

  • evitati pornirea la drum pe timp de viscol si ninsoare puternica; daca totusi, deplasarea este absolut necesara, informati-va daca pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;
  •  asigurati-va ca sistemul de incalzire al autoturismului dumneavoastra functioneaza eficient;
  •  urmariti cu atentie, la posturile radio/tv, sursele on-line, buletinele meteorologice si recomandarile furnizate de autoritatile centrale si locale;
  •  porniti la drum cu rezervorul de combustibil plin;
  •  pastrati-va in autoturism paturi, apa si alimente neperisabile;

 

In cazul in care viscolul va blocheaza in trafic in afara localitatilor, puteti lua urmatoarele masuri:

  • trageti pe dreapta si porniti luminile de avarie;
  •  anuntati evenimentul la numarul unic pentru apeluri de urgenta - 112, indicand locul in care ati ramas blocat. Ramaneti in autoturism pana ce echipele de interventie ajung la dumneavoastra. Nu parasiti autovehiculul daca nu vedeti in apropiere o cladire in care ati putea sa va adapostiti;
  •  porniti motorul si sistemul de incalzire aproximativ 10 minute la fiecare ora, pentru mentinerea caldurii in interior. Se recomanda ca, atunci cand motorul este in functiune, sa deschideti usor un geam pentru ventilatie, evitand in acest fel inhalarea monoxidului de carbon;
  •  miscati-va pentru a va mentine organismul cald, evitand extenuarea; 
  • De asemenea, va rugam sa anuntati, de indata, orice situatie de urgenta,

apeland, in cel mai scurt timp, numarul unic pentru apeluri de urgenta - 112.

Atentionam ca pe masura ce anumite segmente de drum vor prezenta risc pentru circulatia rutiera, acestea vor fi inchise si se vor anunta rute alternative. Toate aceste decizii vor fi comunicate prin platforma Infotrafic a Politiei Romane.

 

Persoana de contact:

purtator de cuvant - plt. maj. Gherghel Ionela

 

0 comentarii14406 vizualizări29 octombrie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0