Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 03 Iulie 2020 - 15692 vizitatori azi
Au invins,(???) dar oare au convins?

Rezultatul referendumului local din Bistrita din 29 septembrie 2013 a fost elocvent: cetatenii prezenti la vot au decis ca doresc varianta ocolitoare a Bistritei pe la sud, prin Padurea Codrisor. (???)S-ar putea spune multe despre campania facuta de catre castigatori, despre indiferenta celorlalti cetateni, dar din diferite motive majoritatea au votat DA. In calitate de cetatean care am votat NU, ma supun majoritatii: Felicitari castigatorilor si sa-i ajute Dumnezeu sa faca ceea ce au dat ca si facut - centura Bistritei.

Domniile lor nu au promis ca vor face varianta ocolitoare prin Padurea Codrisor, ci mai mult, centura era deja construita, insa noi, simplii cetateni invinsi eram cei ce puneam piedici realizarii proiectului lor. Noi, oamenii simpli invinsi eram oile negre care nu doresc dezvoltarea, care nu doresc progresul, care sunt mereu "Gica Contra" si parca au ceva personal cu autoritatile… Dar oare asa sa fie?

M-am impotrivit variantei de 174 milioane euro pentru construirea drumului de carute prin Padurea Codrisor, pentru ca banii sunt irositi, sunt risipiti. Si cu acesti bani puteam face pe la nord 3 autostrazi! Cu 209 milioane euro americanii au trimis o misiune pe luna, iar noi aruncam atat de multi bani pentru un simplu drum. Comparatia e izbitoare pentru cei ce stiu sa utilizeze cu folos marit banii tuturora. Dar bistritenii au decis altceva… sa se implineasca vointa lor!

Acum, 77 de ani filosoful spaniol Unamuno spunea franchistilor: "veti invinge, dar nu veti convinge" si a avut dreptate dupa 40 de ani. Asa se intampla azi cu politicienii din Romania, inving pentru ca folosesc manipularea, razbunarea, frica, minciuna si hotia, dar nu conving, pentru ca, pentru a convinge e nevoie de argumente, iubire, libertate, adevar si inteleapta folosire a banului public!

Asa va fi si cu varianta ocolitoare a Bistritei de 174 milioane euro, daca se va realiza… Peste 20 de ani, elevii mei vor judeca politicienii de azi si ma intreb, cum o sa-i vada?

Pana atunci, castigatorii sunt liberi sa-si faca treaba si sa se pregateasca sa raspunda in fata istoriei peste 20 de ani!

 

Prof. Florin I. Bojor

 

 

 

0 comentarii2072 vizualizări30 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0