Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 10 Aprilie 2020 - 8072 vizitatori azi
Grandomania la romani are dimensiunile Casei Poporului.

 

Grandomania la romani are dimensiunile Casei Poporului, astazi Parlamentul tari. Nici un alt parlament din lume nu se lafaie intr-un asemenea edificiu din doua motive. Unul, ca nu-l au si doi, ca nu-si permit sa-l aiba. Este adevarat ca nici modestia nu da bine intodeauna. Cui ii place sa traiasca modest, sa manance modest, sa cante ori sa aleaga modest. Cine stie sa spuna, sa explice,mai bine decat mine ce fac si ce sunt in stare sa fac. Cine ma lauda mai bine decat stiu eu sa o fac. Exista cineva care face sport si intra pe teren fara dorinta de a invinge? iar daca a invins, sa nu se laude ca a invins? Este o chestiune de ipocrizie fara margini sa-i ceri cuiva sa fie modest, cand tie nu-ti place sa fi. Cui nu-i place sa fie un om important, chiar daca importanta acordata de ceilalti, sti ca este nejustificata. Chiar daca sti ca nu esti valoros, in momentul cand oamenii te plac si te aplauda, modestia se transforma in ipocrizie pentru ca nimeni nu-si doreste sa fie mic, fara valoare ori lipsit de stralucire. Daca Napoleon a realizat atat de multe se datoreaza acestui fapt de altfel exprimat de el, precum ca modestia este o prostie. Poate nu intamplator cu ceva timp in urma, la determinat pe un autoproclamat rege din familia Cioaba, sa-si exprime dorinta de a construi pentru etnia lui o cladire asemanatoare cu Casa Poporului, de aceleasi dimensiuni, ca palat al romilor de pretutindeni. Nu stie precis unde va fi construita, poate si din cauza faptului ca nu dispunea atunci de prea multi neuroni la el, dand frau liber vorbelor.

Daca cineva crede ca mai poate construi un asemenea edificiu astazi in lume, se inseala. De ce forta umana, materiala si conditii de munca a beneficiat Ceausescu la vremea aceea, nimeni nu mai poate dispune astazi. Nimeni nu mai poate impune astazi un asemenea ritm de realizare. S-au ridicat si se ridica astazi peste tot in lume turnuri de otel impunatoare imbracate in sticla, de dimensiuni impresionante, dupa o tehnologie simpla. Insa nimic nu se compara cu o lucrare arhictecturala unicat, imbracata aproape toata numai in marmura lucrata.

De altfel , autoproclamatul descendent al familiei Cioaba s-a exprimat ca isi doreste construirea unui asemenea edificiu pe meleagurile romanesti. Pai unde sunt ei mai bine tolerati in lume, decat aici in Romania. Unde mai au ei in lume un parinte spiritual.

Poate vor sa se indentifice ca popor. Nu de mult publicistul Condurateanu, cu ocazia bulibaseli petrecute in urma decesului autoproclamatului lor tata, spunea ca desi romii reprezinta o etnie destul de numeroasa, ei nu au pretins niciodata o falca din teritoriul Romaniei. Pai scenariul prezentat acum zece ani de Gl. Mircea Chelaru legat de autoproclamarea unei republici de catre uni romi prin Oltenia, sa nu aiba vre-un sambure de adevar? Poate ca a fost numai o dorinta exprimata ca si aceasta cu palatul. Si ca orice dorinta de acesta dimensiune, sa poata fi indeplinita,trebuie sa aiba si un edificiu pe masura. Numai ca, la cate tampenii le trec unora prin capetele lor subdezvoltate dar infierbantate, nu trebuie sa ne facem griji, insa ca idee trebuie luata in seama. A fost suficient sa plece dintre cei vi unul dintre autoproclamati, ca spectacolul autoproclamarii sa fie complet depasind limitele ridicolului, pentru ca sceptrul lasat de Florin Cioaba nu a putut fi asezat pe cele doua capete de urmasi. A trebuit sa moara un asemenea personaj, ca sa ne putem da seama cat de bine seamana discursul cotrocenist cu cel rostit de urmasii lui Cioaba. Cat de bine s-au mulat discursurile urmasilor lui, pe discursurile tatucului lor, adevaratul lor Bulibasa. Cat de bine s-au mulat discursurile galagioase, scandaloase iesite timp de noua ani din gura acestui Bulibasa, pe cele auzite din gura descendentilor lui Cioaba. Si ne mai intrebam de ce uni nu simt, sau nu vor sa recunoasca ca sunt romani.


Col.(r) Nour Constantin.

0 comentarii1904 vizualizări01 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0