Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 01 Aprilie 2020 - 3568 vizitatori azi
Populisti sau inconstienti?

In data de 16.12.2010 in sala Consiliului Local al Primariei Bistrita a avut loc o dezbatere foarte utila, o initiative a consilierilor PSD privind interzicerea consumului si comercializarii plantelor etnobotanice pe teritoriul judetului Bistrita-Nasaud.

          Am participat ca cetatean dar si ca ecologist alaturi de reprezentanti ai ONG, medici, farmacisti, jandarmi, politisti, elevi, profesori si cetateni ai municipiului, toti la unison sprijinind cu putere si interes maxim acest proiect special facut pentru linistea si sanatatea noastra. A venit si ziua votului de 22.12.2010 in aceeasi sala unde din nou am fost present fiind foarte curios ce vor spune alesii nostril si cum vor sprijini si ei aceasta initiativa.

          Sa va descriu putin atmosfera din sala stimati bistriteni, ca sa va dati seama exact pe cine a-ti asezat pe aceste scaune temporar sa va reprezinte interesele dumneavoastra. Unii din domnii consilieri au fost extreme de plictisitori si de neinteles in afirmatiile facute de ei. Ascultati bine si va cruciti cum o asemenea actiune benefica pentru societate este considerate populista in viziunea lor. Si de data aceasta politica da din coate ca doar este initiative PSD-istilor si cum sa treaca asa ceva fara contre.

          Dupa ce unii au comentat ca si noi romanii suntem in pas cu moda si cu cei din UE, dand exemple cat de mult sunt ele folosite in unele tari si ca de fapt totul este legal.

          Dar a venit si randul consilierului UDMR domnul doctor Ilyes Istvan, singurul care a punctat profesionist si in cunostinta de cauza, care le-a luminat mintile celor neconvinsi de pericolul acestui flagel si care cred ca a si inclinat rezultatul votului care statea in coada de peste.

          Domnilor consilieri asa-zisi democrati: asta va suna numai la acei care nu a-ti vrut sa-mi dati cuvantul ca cetatean care am investit incredere in dumneavoastra.

Stiti ce am vrut sa va spun:  

Intre populisti si inconstienti exista o mare diferenta: populistii sunt ascultati sau nu, dar nu vor pati aproape niciodata nimic. In schimb cei de pe urma isi pot rupe gatul in tot momentul si sa ajunga la urgenta. Dar totul e bine cand se sfarseste cu bine. Pana la urma ati devenit toti constienti si ati votat cu constiinta nu tocmai curata.

Fiind in preajma sarbatorilor de iarna, va doresc sanatate si sa va fereasca Dumnezeu atat pe voi cat si pe familiile dumneavoasta de aceasta boala numita consumul de etnobotanice.

Cu si mai putina incredere va saluta

 

                                                                   Marius Balan

                                                                   Presedinte PER Mun. Bistrita

0 comentarii1848 vizualizări22 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0