Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 10 Aprilie 2020 - 7718 vizitatori azi
Free Giovani!

Lumea e nedreapta! Hotarat lucru. Nu mai exista recunostinta, tinere de minte, empatie. Si, ce-i mai trist, n-are nicio sansa de indreptare. Uite bunaoara, toata tevatura asta cu dosarul transferurilor. Presedinti de camere, de cluburi, si de partide, persoane fizice aflate in fruntea guvernului sau a diverselor comunitati, din nordul tarii pana la Calafat, cuprinsi de o vie emotie, compun cereri de gratiere. Asta, desigur, e de bine! Lumea s-a saturat, pe buna dreptate sa-i vada haituiti ani de zile pe potentatii nostrii. Ne-am invatat cu ei la talk-show-uri, in jurnalele de stiri, in revistele glossy sau in gazetele de fotbal si presa de scandal. De unde sa luam altii? Justitia e stramba! Ne-o spune de atata timp si Comisia Europeana. Poftim, i-a condamnat acum si pe greii fotbalului. La judecata poporului sunt insa nevinovati si, nu putem astepta pana la pronuntarea justitiei divine. E clar, trebuie sa facem ceva!

 Dar de ce unii, sunt cu desavarsire uitati? Sunt pentru eliberarea lui Giovani! Omul asta a fost permanent urmarit de ghinion. A pierdut milioane de euro la ruleta si la blackjack. Pana la un milion si jumatate pe noapte. Doar in 2008: 12 milioane de euro pierduti in cazinouri. La poker, alt ghinion. In 2010 la World Poker Tour Bucuresti i-a mers atat de rau ca a aruncat jetoanele-n tavan si a plecat injurand. Acum, ce sa mai vorbim, a primit pedeapsa cea mai grea: 6 ani si 4 luni si, nici urma de compasiune sau de simpatie publica.

 La nivel national toata atentia este indreptata spre Gica Popescu. Conform rechizitoriului, la transferul lui Lucica Sanmartean, Gica, in calitate de angajat la "Becali Sport", a virat banii platiti de clubul Panathinaikos Atena in contul unei firme din Olanda. Ca si in cazul lui Ionel Ganea, la solicitarea fratilor Becali, Jean Padureanu a acceptat vanzarea drepturilor de transfer ale jucatorilor in favoarea unor firme olandeze. De acolo banii s-au impartit, mai departe, in diverse alte conturi. Cineva a "gresit" la calcule si n-au mai ajuns niste bani in bugetul de stat. Mare lucru! La cat se fura in tara asta … Banii insa tot in Romania s-au cheltuit. Pentru Gloria, sau, in cel mai rau caz, in cazinourile, care, se stie platesc si ceva impozite la stat. Uite insa ca pe Gica il plange tara, pe nea Jean bistritenii si pe Giovani - nimeni.

 Niste nerecunoscatori, asta suntem! Mai mult decat atat. Dupa ce ne-a ajutat sa optimizam fiscal vanzarea lui Sanmartean si a lui Ganea acelasi Giovani ne-a oferit noua, bistritenilor, sansa nesperata de a recupera terenul municipal. La transferul lui Junior Moraes, transfer care a ingropat practic clubul, impresar era tot Giovani. La inceputul lui 2011 transferul lui Moraes la  FC Krasnodar era dat ca si sigur de Jean Padureanu pentru 1,5 milioane Euro, bani in care intra si comisionul impresarului. Mai precis, la Gloria trebuiau sa ajunga doar 1,25 milioane. In ultimul moment tranzactia a cazut pentru ca, conform informatiilor din presa, rusii n-ar fi fost de acord cu comisionul lui Giovani. Ce s-a intamplat pana la final, e de acum bine cunoscut. Giovanni s-a targuit cu Gigi si, in final Moraes a fost vandut pe nimic pentru Gloria, la Donetk, via Sofia. Gloria a ajuns in B si in insolventa. Pana la o viitoare ancheta, nimeni nu stie cat a fost comisionul lui Giovani si in ce conturi a fost virat. Esecul acestei tranzactii trebuie privit de catre bistriteni ca o uriasa oportunitate. De acum inainte, in loc sa vireze sute mii de euro anual pentru nimic in bugetul unei entitati private, bistritenii ar putea sa cumpere, pe aceeasi bani, un patrimoniu pe care l-au cedat pe gratis. Noroc cu Giovani!

 Unde mai pui ca, spre deosebire de toti ceilalti Giovani recunoaste "eu sunt mafiot prin modul meu de a ma comporta, fac bani de unde nu stie nimeni, mi se spune, mafiotul, nasul, si sunt respectat". Tinand pana la capat la demnitatea lui "de om, de smecher, de mafiot" declara pilduitor in asteptarea sentintei: "Nu mi-e teama de inchisoare. Este o institutie de reeducare, facuta pentru oameni, nu e o sperietoare de girafe, de leoparzi sau de tigri. In ciuda lucrurilor care se intampla in Romania, am o mare incredere in justitie." Eu zic ca omul e gata indreptat.

 Sigur, s-a vorbit in contextul procesului de gradele diferite de vinovatie, de un sistem complex de spalare de bani, de faptul ca unii ar fi profitat mai putin sau deloc fiind insa vinovati ca au incearcat sa ascunda un sistem despre care toti stiau cum functioneaza. Ce ne pasa noua de toate astea! Noua, contribuabililor, nu ne va da nimeni niciun leu inapoi! De asta zic, dragi industriasi bistriteni, stimate oficialitati locale, fratilor, cand va veti intalni si veti initia in cele din urma o cerere de gratiere pentru tovarasii lui, va rog din suflet sa nu-l uitati pe Giovani. Dupa atata ghinion in viata si atatea binefaceri facute bistritenilor, macar o cerere de gratiere merita si el. Semnez si eu, daca mai e loc.

 

Alexandru T.

 

PS - Potrivit art. 455 raportat la art. 453 alin. (1) lit. a) Cod. proc. pen., executarea pedepsei inchisorii poate fi intrerupta cand se constata, pe baza unei expertize medico-legale, ca cel condamnat sufera de o boala grava care face imposibila executarea in continuare a pedepsei, iar instanta apreciaza ca intreruperea executarii pedepsei si lasarea in libertate a condamnatului nu prezinta pericol concret pentru ordinea publica.  In sensul asta, Giovani saracu’, n-are nicio sansa parand intr-o forma fizica excelenta. Cu siguranta, in cazul lui, gratierea ramane unica solutie. Free Giovani!

 

0 comentarii2618 vizualizări09 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0