Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Sambata 28 Martie 2020 - 13784 vizitatori azi
ELEMENTE NECESARE PASTRARII LOCULUI DE MUNCA.

In zilele noastre, ce-i drept cam de multa vreme cocleste aceasta  boala, se aude tot mai frecvent lozinca despre reduceri de posturi, salarii compensatorii, somaj  etc. In cele  ce  urmeaza incerc sa va dau cateva jaloane care v-ar putea apara locul de munca si v-ar putea scuti de neplacerile provocate de o eventuala eliberare din functie.

          Incepem  sfaturile care vin ca un adevarat colac de salvare in acest capitalism salbatic si cu fata umana cu o regula sfanta, dar de mare efect asupra sefilor: SA NU GANDESTI !!!

Pai da, aceasta regula de aur are un efect stimulator asupra creierului de sef, care se vede astfel singurul posesor al materiei cenusii, cu cateva urme usoare de circumvolutiuni.

Ei bine, dar mintea umana este apriga si lucioasa, asa ca s-ar putea sa scapati din vedere acest aspect al limitarii gandirii si sa va puneti in practica opera. Asadar, daca totusi ganditi, apelati la a doua regula, si anume...: SA NU SPUI .

Sa nu spui la nimeni ca tu te-ai gandit, dar mai ales sa nu care cumva sa-ti scape, CE ai gandit, altfel exprimat prin arhicunoscutul "mucles ", care te scapa de neplacerile rotirii pe tamburul ocupational.

            Daca prin reducere la absurd, ati apasat prea mult pe pedala limbii si ati spus, sa nu care cumva sa scrieti gandurile care va coplesesc, altminteri riscati sa deveniti somer cu acte in regula cat ai zice mentosan. Deci, SA NU SCRII .

 Sa nu scrii nici in ruptul capului, chiar daca esti fortat ca la Secu Ture, altfel risti sa-ti pierzi painea cea de toate zilele pentru care te-ai rugat aseara.

 Si daca pana la urma, coplesit de ganduri nespuse te apuci si scrii, fa bine si macar  NU SEMNA.

 O semnatura pusa in locul nepotrivit si la momentul mai putin favorabil, te poate azvarli direct la un oarecare curs de reciclare organizat de fortele de munca. 

Este adevarat ca in viata omului zilele nefaste parca sunt mai numeroase, in ciuda unor manevre de resuscitare a binelui momentan. Crezand ca a venit sfarsitul de saptamana si pana luni se uita, te pune Michiduta si... semnezi. Ei bine, daca si acest lucru ti se pare doar o formalitate, atunci SA NU TE MIRI ....ca ai ramas pe drumuri .

 

   P. SANGEORZAN.

0 comentarii2009 vizualizări20 mai 2014




rss 2.0
rss 2.0