Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 08 Aprilie 2020 - 7680 vizitatori azi
Interesele UCGN au fost confiscate. Jaful s-a declansat imediat...

Interesele Uniunii Comunelor Graniceresti Nasaudene au fost confiscate de un Grup infractional organizat, din care fac parte si citiva primari PSD, in frunte cu Mircea Romocea, edilul Nasaudului. Acesta se afla in AG si CD UCGN in plin conflict de interese. Scriitorul Teodor Tanco, membru fondator al UCGN si presedinte de onoare al organizatiei, a cerut in instanta anularea alegerilor din 30 aprilie si demisiile celor vinovati de spolierea patrimoniului. Florica Dura sesizeaza Politia pentru fals, uz de fals si intelegere frauduloasa.

  Intrucit am depus un juramint de credinta care presupune subordonarea actiunilor mele spiritului graniceresc, spirit ce inseamna credinta in Dumnezeu si respect fata de statul de drept, ma simt obligata sa dau publicitatii citeva din elementele penale care m-au determinat sa ies public si sa denunt instalarea unui grup infractional organizat la cirma Uniunii Comunelor Graniceresti Nasaudene, concomitent cu alegerea noii conduceri a acestei organizatiei, in cadrul Adunarii Generale a reprezentantilor din 30 aprilie 2014.

 

Metehne vechi

 Inca din 2013, februarie 20, data la care am participat prima oara la Adunarea Generala a UCGN, in calitate de reprezentant delegat al localitatii mele de bastina, Sintioana, fosta localitate granicereasca, actualmente componenta a comunei Mariselu, am sesizat si filmat mai multe elemente care frizau penalul. Ma refer aici si la votul cu repetitie, facut prin manipularea delegatilor si in interesul unor terti. Am cerut la acel moment inregistrarea in procesul verbal de sedinta a punctului meu de vedere, respectiv faptul ca se face un abuz si am votat contra intereselor de grup. Documentul la care ma refer va fi pus la dispozitia organelor de cercetare si ancheta. Acesta este primul element infractional la care fac trimitere in plingerea adresata conducerii IJP BN.

Cum in acel moment nu aveam acces la documente si informatiile pe care le-am primit din partea fostei conduceri a UCGN au fost contradictorii, vagi si incomplete, am inceput sa adun documente, sa citesc carti despre istoria Regimentului 2 de Granita, Nasaud, si sa vorbesc cu persoane informate corect, in ceea ce priveste realitatile istorice bazate pe documente inechivoce privind problema granicereasca a celor 44 de comune, foste graniceresti. In paralel, am adunat informatii despre renasterea granicerismului, dupa 1989, infiintarea UCGN si luptele intestine din acest ONG, lupte care au ca miza un partimoniu fabulos, care din pacare a fost jecmanit atit din interiorul UCGN cit si din exteriorul lui, astfel incit, in acest moment este nevoie de economii dure pentru ca scopul principal al organizatiei, acela de a da burse elevilor si studentilor care provin din cele 44 de localitati, sa poata fi dus la indeplinire.

Din documentarea mea, rezulta ca, desi UCGN dispune de suprafete insemnate de padure, pasuni, livezi si cladiri retrocedate, ca efect al legilor retrocedarii, gestionarea mai mult decit defectuoasa a acestei averi, de catre conduceri care mai de care mai hrapareata si mai incompetenta, a adus Uniunea in situatia in care sa nu mai dispuna de banii necesar pentru a functiona, ca sa nu mai vorbim de acordarea burselor si stipendiilor, de care,  de-a lungul timpului au beneficiat figuri ilustre ale literaturii romane, intre care amintesc doar pe George Cosbuc si Liviu Rebreanu, fara sa aduc in discutie galeria de peste 100 de academicieni nasaudeni, toti scoliti pe banii  fostului regiment de granita.

 

Alegerile din 2014 au adus un grup infractional organizat la conducerea UCGN

 Faptul ca in urma unor articole de presa, din lunile martie si aprilie a acestui an, fosta conducere a UCGN a batut in retragere, si a demisionat, dupa ce problema de imagine a cauzat terfelirea pe durata lunga a celui mai important brand al judetului, cele 44 de comune graniceresti, cit si alegerile de la finalul lunii aprilie, m-au facut sa sper ca in interiorul UCGN cu o conducere noua si un nou consiliu director proapat am putea curata cangrena mafiota si insanatosi organismul acestui important ONG. In consecinta, am decis, ca urmare si a unor propuneri, sa candidez la functia de presedinte al Uniunii. Numarul celor care m-au votat, unii care nici macar nu auzisera de mine, 13 delegati din tot atitea localitati, dintr-un total de 38 prezenti, cit si faptul ca am fost aleasa in Consiliul Director, mi-au dat legitimitatea de a reprezenta mai multe localitati in Consiliul Director, fapt ce a fost consacrat de momentul depunerii juramintului de credinta fata de principiile granicerismului, principii care au adus recunoasterea nationala a fenomenului nasaudean, manifestat la nivelul celor 44 de comune foste militarizate.

 Complotul pus la cale de grupul de interese, avind ca nucleu mai multi primari PSD, toti cu probleme din sfera abuzului de putere si a spolierii bunurilor comunitatilor pe care se prefac ca le administreaza, a adus din pacate, la conducerea UCGN pe primarul de Salva, Gheorghe Onul, primarul de Nasaud, Mircea Romocea, primarul de Lesu Ilvei, Ionel Pop, primarul de Prundu Birgaului, Doru Crisan, si altii, si a revelat grupul infractional, care are in plan blocarea retrocedarilor catre UCGN prin diverse tertipuri juridice sau prin nereprezentarea UCGN la termenele de judecata a unor procese istorice pentru organizatie.

Al doilea element penal la care fac trimitere in plingerea adresta IJP, se refera la falsificarea alegerilor din 30 aprilie, prin falsificarea unor semnaturi pentru ca numarul de voturi sa poata da cistig de cauza grupului de interese care avea sa se contureze imediat dupa aceea. Despre acest lucru se vor pronunta organele abilitate, in baza probelor depuse la dosar. Desi majoritatea primarilor prezenti era cu voie sau obligata sa voteze in favoarea primarului de Salva, pesedistul Gheorghe Onul, unii au facut exces de zel, ca sa fie siguri de cistig sau poate ca din obisnuinta.

 

Jaful s-a declansat imediat dupa depunerea juramintului de credinta pentru valorile granicerismului

 Iainte de alegerile pentru P.E., vineri 16 mai, o mare parte dintre alesii AG din 30 aprilie au depus juramintul de credinta, la Nasaud, in sala de consiliu a UCGN. Imediat dupa juramint, piatra de moara pentru unii pesedisti , s-a trecut la organizarea jafului pe care grupul planuieste sa il puna in opera. Acest lucru s-a facut prin vocea unui proaspat condamnat penal pentru inselaciune, fratele presedintelui UCGN, Gheorghe Onul, pe nume Vasile Onul, si care potrivit planului grupului ar fi trebuit sa ocupe functia de jurist al UCGN pentru a "desavirsi juridic" ceea ce era doar un plan politic, respectiv pierderea proceselor istorice privind retrocedarea Spitalului de pe strada Independentei din Bistrita, si a celor cele trei cladiri solicitate din Nasaud, in fapt nici 10% din fostul patrimoniu istoric al granicerilor. Personajul trebuia sa ne sperie pe cei mai slabi de inger din CD si mai ales pe cei mai putin informati despre inevitabila pierdere a proceselor amintite, si sa ne faca atenti la cit de bine informat este el, si cit de bine intentionat si de indispensabil este pentru UCGN, astfel incit desi nimeni nu l-a prezentat cine este si ce cauta acolo, bazindu-se pe faptul ca majoritatea membrilor erau neinformati cu privire la persoana sa, ar fi putut deveni juristul ONG-ului, fara sa ne dam seama. Intimplator aveam informatii. Numai ca, din fericire aveam informatii despre jocurile puse la cale si mai ales despre cea mai recenta condamnare a fratelui OV a primarului de Salva si am putut bloca pe diverse cai, accederea acestuia la functia mult dorita, din care, impreuna cu fratele presedinte, ar fi avut cale libera pentru a distruge organizatia prin intelegeri frauduloase si alte tertipuri cunoscute escrocilor consacrati.

Al treilea element penal la care fac trimitere este masluirea procesului verbal de la sedinta din 16 mai 2014, document in care nu apare decit ceea ce convine grupului infractional. Astfel, propunerile mele, facute chiar pe un ton ridicat, care au produs deja efecte privind chemarea la raport a fostului jurist al UCGN, fostul judecator Pompei Raus, pentru a informa CD privind procesele pe rol, cu termene foarte importante, si  propunerea ca presedintele sa fie neremunerat, cu scopul cresterii sumei de bani alocata burselor prin scaderea cheltuielilor cu personalul, nu apar in procesul verbal si nici angajarea mea, voluntara, fara plata, pentru a reprezenta UCGN in relatia cu mass media.

 

 

Propunerea de inregistrare a sedintelor s-a lovit de votul contra al grupului de interese

 Cum eu ca si alti colegi de consiliu am aflat abia de curind ce contine procesul verbal in care am semnat precum "primarii", ceva care este doar in interesul grupului, dar care contine, din fericire pentru noi,  doar niste aminari, si omite cele de mai sus, la recenta sedinta de CD, consumata marti, 4 mai, am cerut inregistrarea sau chiar filmarea sedintelor pentru a evita eventualele greseli de redactare, care pot atrage dupa sine raspunderea penala. Acest lucru nu a fost agreat de grupul de interese, drept pentru care, a votat contra. Doar 5 voturi au fost pentru inregistrarea sedintelor. Ca urmare, dar si  pentru ca edilul Nasaudului a fost deranjat de insistentele mele privind respectul legalitatii, si a cerut sa fiu data afara, conditionind prezenta sa (oricum aflata in accentuat conflict de interese), de absenta mea, am parasit sala de consiliu, dupa ce am declarat ca, eu nu imi asum furaciunile lor, nu mai semnez nici un act, care ulterior mi-ar putea atrage raspunderea penala si raspunderea in fata lui Dumnezeu si ca voi face plingere penala, pentru ca ingineriile financiare si imobiliare sa fie stopate.

Precizez ca, de comun acord cu presedintele de onoare al UCGN, scriitorul nonagenar Teodor Tanco, am hotarit ca eu sa fac demersul la Politie, demers din a carui text v-am informat pe larg, iar domnia sa a facut demersurile in justitie, la instanta,  pentru anularea alegerilor din 30 aprilie 2014, pe motiv de nerespectarea statutului, articolul 3, privind apolitismul. Domnul Tanco a trimis si scrisori adresate primarilor din conducerea UCGN, in care i-a invitat pe acestia sa faca pasul in spate si sa depolitizeze Uniunea, iar celor implicati in capusarea si spolierea patrimoniului UCGN, Antonel Pop si Ioan Nistor le-a cerut demisiile.

 

Cu respect,

 Florica Dura

Scriitoare si jurnalista, reprezentanta a localitatii Sintioana in Adunarea Generala a UCGN, membra in Consiliul Director. La 7 iunie 2014.

 

 

 

1 comentariu2933 vizualizări09 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0