Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 10 Aprilie 2020 - 7912 vizitatori azi
Groaznic. Se pare ca Funar are dreptate! Romania pierde Ardealul dar "castiga" Basarabia. Harta Europei in 2035.

Publicate initial in 2012, in Rusia, de Express Gazeta, mai multe harti ale Europei anului 2035 au inceput sa reapara in mediul online si au atras atentia celor de la Foreign Policy, mai cu seama ca evenimentele din Ucraina confera o nota de realism unei aparente fantezii cartografice menita sa reflecte visele regimului Putin, scrie cotidianul.ro. Pana in 2035, Rusia nu numai ca va fi anexat Crimeea, dar si regiunea Donbas (acum disputata de fortele Kievului si separatistii pro-rusi). Kremlinul va fi absorbit si teritoriile detinute de fostul imperiu tarist, asa-zisa Novorossia, extinzandu-se in sudul actual al Ucrainei, pentru a ajunge pana in Transnistria si eliminand total accesul Ucrainei la mare.

"Este indoielnic ca aceste harti reprezinta actualul plan al lui Vladimir Putin", scrie Foreign Policy, adaugand ca "Express Gazeta", care poate fi descrisa cel mai bine ca un tabloid, a scris ca "experti in geopolitica" au desenat hartile pe baza informatiilor din "surse deschise" detinute de institutele de cercetare, precum si pe baza scrierilor mai vechi ale lui Alvin Toffler, Zbigniew Brzezinski sau Samuel Huntington.

Potrivit Foreign Policy, aceste harti ar putea fi interpretate mai degraba ca o reflectare a dorintelor si deopotriva a frustrarilor Rusiei sau macar ale unui segment al opiniei publice.

Articolul din Express Gazeta arata ca Rusia anului 2035 va fi una fragmentata, islamizata si suferind de pe urma unei ascensiuni puternice a Germaniei, dar, in egala masura, articolul arata ca acest lucru nu s-ar fi intamplat daca Moscova isi mentinea statutul de mare putere dupa prabusirea URSS, in 1991.


Europa de Vest
Hartile prezentate de Express Gazeta prezinta o Europa de Vest mai fragmentata in anul 2035, drept urmare a decaderii morale si a falimentului economic, de care vorbeste acum presedintele Putin.

Marile state europene vor suferi de pe urma secesiunii. Dupa separarea Scotiei si Cataloniei, ca urmare a referendumurilor din 2013, Irlanda de Nord se va integra in Republica Irlanda, astfel ca Regatul Unit va ramane doar cu Anglia si Tara Galilor. Va urma apoi declararea independentei Tarii Bascilor, iar Spania se va transforma intr-o confederatie.

Si Franta va pierde teritorii, potrivit previziunilor expertilor anonimi citati de Express Gazeta, fie in favoarea Tarii Bascilor, fie prin pierderea efectiva a Corsicii, dar si a Alsaciei si Lorenei, provinciile vesnic disputate cu Germania. Totodata, in sudul Frantei, cel mai probabil cu capitala la Marsilia, va aparea un stat independent, denumit de expertii rusi "Piemontul Arab".

Belgia se va scinda intre Flandra, ce se va uni cu Olanda, si Valonia, care va incapea in mainile Frantei.


Europa Centrala
Italia se va scinda din cauza clivajului economic nord/sud. Noul stat din nordul Italiei se va intinde pana la granita dintre provinciile Toscana si Lazio, in timp ce Roma va fi capitala statului sudic, un stat prea slab economic pentru a impeidica secesiunea Sardiniei.

Bosnia si Hertegovina - un produs al diplomatiei SUA, dupa cum scrie Exopress Gazeta - va fi impartita intre Croatia si Serbia. In compensatie pentru pierderea teritoriilor musulmane de aici, Turcia va obtine crearea Albaniei Mari, prin unirea Albaniei cu Kosovo si cu portiuni din Serbia si Macedonia.

Ungaria revizionista va reusi sa isi recupereze o parte din teritoriile pierdute in 1918, in special in dauna Romaniei, prin anexarea unei parti din Transilvania si a Voivodinei.

In viziunea publicatiei ruse, Polonia va fi pedepsita pentru alierea cu Vestul si, pana in 2035, va fi dezmembrata chiar de catre actualii parteneri. Germania va anexa Pomerania si Silezia, dar si Prusia de Est (Rusia retragandu-se din actuala sa enclava Kaliningrad).

Cat priveste Ucraina, o mica parte din Ucraina de vest isi va declara independenta, dar din noul stat se va desprinde Transcarpatia, care va fi imediat anexata de Ungaria.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/harta-europei-in-2035-reflectarea-viselor-si-frustrarilor-rusiei_1456998.html#ixzz33ZKsXw1v

.

Material primit la redactie.

.

 

Vezi si :  

ACORD POLITIC PENTRU CEDAREA ARDEALULUI !

http://www.bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=7&article=12486

0 comentarii4543 vizualizări11 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0