Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 10 Aprilie 2020 - 7476 vizitatori azi
Pe cine deranjeaza liberalismul romanesc?

Ce se petrece de cateva luni pe scena politica romaneasca, confirma teoria potrivit caruia "nimic nu e intamplator". Asa se pare, ca nimic nu-i intamplator in aceasta lume. Totul este pus intr-o anumita ordine, pentru un anumit scop. Si lucrurile se leaga intre ele, mai ales dupa ultimile evenimente petrecute in jurul Partidului National Liberal, singurul partid istoric ramas pe scena politica romaneasca si singurul partid national. Deranjeaza cumva pe cineva acest fapt, ascensiunea lui, faptul ca a avut un cuvant greu pentru luarea unor decizii in guvernul de la Bucuresti. Deranjeaza pe cineva ca liberalii s-au opus unor masuri de exploatare a zacamintelor romanesti, de catre unii care nu respir romaneste. Sau ca s-au opus adoptarii unor legi de gratiere chiar si a hotilor de gaini si combinate. Astia dinafara cunosc mai bine istoria acestui partid, decat noi romanii. Stiu foarte bine ca nationalismul, este o trasatura fundamentala a liberalismului romanesc. Doctrina lor se indentifica cu interesele majore ale poporului roman, in raport cu orice dominatie straina, sub orice forma ar fi ea. Este trasatura specifica a acestui partid inca de la infiintarea lui, trasatura pe care nu o mai intalnim la nici-un alt partid romanesc. Ei nu uita ca acest partid a facut Romania Mare si ca a condus 30 de cabinete guvernamentale din cele 87 pe care le-a avut Romania. Cui ii este frica astazi de liberalismul romanesc, care nu odata a dobandit noi intregiri teritoriale si a militat intodeauna pentru suveranitatea deplina a statului romanesc, sub raport politic si economic, precum si desavarsirea unitatii in spatiul etnic. Strainii acestor meleaguri, neprietenii, impreuna cu mancurtii, au speculat orice moment dificil din viata acestui partid. Nu de mult, in 2006 s-a incercat destramarea Partidului National Liberal, tocmai pentru as pierde indentitatea si odata cu ea doctrina nationala, care se indentifica cu interesele majore ale acestui popor.

Se lovesc acum, intr-o oarecare masura, interesele UE de acesta politica liberala, care, daca ar veni la putere, s-ar opune unor directive date de la Bruxelles? A ingrijorat cumva atitudinea ferma a liberalilor de a nu ceda santajului guvernamental exercitat de executantul celor 11 puncte ale lui Barroso date in plic, in 2012? A ingrijorat faptul ca acest partid si-a retras din guvern ministrii santajabili? A ingrijorat pe cineva ca liberalii si-au dat seama de aceasta constructie mamut numita USL, ca nu poate face nimic pentru romani cu acea majoritate instabila? Ca ea a avut efectul unei artificii care si-a terminat combustibilul. Ca a fost o constructie politica indreptata impotriva unui actor politic, terminat din punct de vedere politic. Ca nu a fost o constructie pentru satisfacerea nevoilor romanilor, ci mai degraba a clientelei politice aflate la guvernare. Unde am ajuns astazi explica subrezimea acestei constructii. Cu cine se negociaza astazi, pentru a participa la guvernare, ne da senzatia ca participam la o emisiune de cautare a Elodiei, pentru a o gasi. Mai are cineva dubii ca hotararile de orice fel, care-l afecteaza pe roman, se mai iau aici in tara?

Col. (r) Nour Constantin

0 comentarii1834 vizualizări12 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0