Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Duminica 20 Iunie 2021 - 14587
VREMEA BUNA SE VEDE SI IN PARCARILE BISTRITEI.

Marturisesc sincer ca am o presimtire care ma face sa cred ca urmeaza o vreme tare fierbinte. Numai  alegeri sa nu fie ca  atunci am  "ajuns la fix ", ca la  antena  satelor. Dupa  o saptamana  epuizanta la serviciu (care are), te gandesati la  cateva momente de incarcare a bateriilor pentru saptamana viitoare si incerci sa-ti procuri cele necesare mini-vacantei de final de saptamana. Alegi sa faci  cumparaturile  intr-un  super magazin unde  gasesti tot ce consideri necesar  revitalizarii  organismului  saracit  de  vitamine. Bucuros ca ai scapat de sirul obositor de la casa, iesi  implinit si cu  cosul  plin  de  bunataturi  indreptandu-te spre  masina  pentru  a  face transbordarea  in  portbagaj  a  celor  cumparate. Momentul greu  abia acum intervine cand de la usa  de  iesire a magazinului esti luat om-la om ceva mai abitir decat in partida Spania cu portocala mecanica de niste personaje obscure si bronzate, tocmai venite din cantonamentul de pe plaja de la Copacabana. Cu juniorii atarnati de brat sau pe cont propriu, esti asaltat de persoane care si-au facut un obicei de a-ti solicita cosul de cumparaturi, chipurile...sa parcheze dumnealor, usurandu-ti existenta. Ceva adevar este totusi la mijloc. Vrand sa scapi mai repede "il asisti social" pe agasant cu jumatate de leu, fara sa faci la repezeala un calcul al veniturilor zilnice ale celui din urma. Mai, mai sa fugi dupa el sau ea in functie de situatie sa-i ceri cosul inapoi, te razgandesti insa repede si iti soptesti in barba promisiunea de apela la un "organ" care insa lipseste cu desavarsire din zona.

                 Uite asa se intampla in mai toate parcarile magazinelor din Bistrita, unde s-a pus pe picioare un soi de industrie locala de asistenta sociala, sau mai stii, se strang fonduri pentru alegerile care "va sa vina " . Credeti ca am dat cu parul? Ba nu, cu obrazul.

 

             P .Sangeorzan.

 

0 comentarii2842 vizualizări16 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0