Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Sambata 28 Martie 2020 - 13474 vizitatori azi
Sa deschidem ocnele daca n-ajung puscariile.

 Nu vreau o Romanie ca afara. Vreau o constitutie, o legislatie, si o justitie ca afara. Romania este unica pe glob. Are de toate si munti si vai, campii si ape, iar de vecini cu rauri se desparte. Pamantul ei da roade aurii,  din adancuri si la suprafata. Multi au vrut acest pamant si nu au incetat sa si-l doreasca. De ce sa vreau o Romanie ca afara? cand pentru milioane de romani plecati peste mari si ocean,e acest pamant le este sfant. Ei stiu mai bine ce i-au determinat sa plece. Fiecare intelege sa-si faca viata cum crede mai bine, dar acest lucru nu-l instraineaza de acest pamant. Ori fi si acolo frumuseti facute de oameni. Si ca sa le faca au trebuit sa darame munti si vai, sa-si aduca ape, sa-si faca campii roditoare pe nisipuri miscatore. Ori noi  avem aceste minuni, lasate de la Dumnezeu. Si marea si muntele si o delta unicat. Noi nu avem o legislatie ca afara si oameni s-o respecte. Cand Romania va avea o asemenea legislatie si o justitie capabila sa o apere, romanii de afara se vor cere inauntru. Totul va fi mai bun , mai corect, mai frumos ca afara. Banii vor veni, investitiile vor porni, totul se va rasuci. Un mare filozof grec Aristotel spunea ca "Legea este ordine. O lege buna da o ordine buna" iar prolificul scriitor roman Cicero adauga  "Mai multe legi, mai putina dreptate". La noi e vremea pentru asa ceva. Sa avem legi care sa ne sanctioneze si pentru faptul ca nu am tras apa la WC. Cine sa faca aceasta legislatie ca afara? Politicienii care se duc in Parlamentul tarii pentru a scoate legi, ca sa aduca arborii in patrimoniu national, sub a caror coroana s-au nascut iubiri? Ori cei care adopta  legi pentru a scoate din patrimoniul national, ce a mai ramas. Asemenea parlamentari, nu pot da o legislatie ca afara. Si totul depinde de legislativ, care mai ieri era o masa de manevra in mana unui individ, sau a unui grup de interese. Unde sunt dezbaterile de alta data din parlament? unde sunt argumentele pro si contra care pot deschide calea spre bunastare, spre normalitate? Eliminand dezbaterea faci loc dictaturii. Cine a dorit aceasta stare de lucru aici, neintalnita in occident? De ce  este acceptata aceasta stare de lucru la noi, tocmai de UE?

          Nu vreau o Romanie ca afara. Vreau dezbateri si reguli ca afara. Nu vreau sa mi se impuna din afara, reguli, punctaje ori praguri. Vreau alegeri libere si nominalizari in functii fara dedicatii. Totul depinde de noi. Avem un vot si nu trebuie dat oricum. Din pacate, datorita saraciei in care am fost adusi de guvernantii anteriori, mai mult de 50%  din alegatorii romani, nu costientizeaza ca de ei depind schimbarile pe care si le doresc. Accepta usor punga cu rasoale si galeata fara culoare, cu laturile  impostorilor din politica romaneasca. Iata de ce nu vin schimbarile esentiale in legislatia romaneasca.  Cine sa faca o constitutie ca afara si un aparat de justitie capabil sa o apere. Daca vom putea rezolva aceasta problema, nu vom mai avea un presedinte spart in gura, cand spune ceva injura. Un prim ministru, care a facut boc in cap, de la trei metri. Un ministru la interne, cu diplome luate in regim economat. Ministri carora le crapa fusta, iar altora ochii-n cap. Nu vom mai avea sefi la FISC, ca Bodo, care nu a stiut sa calculeze TVA-ul la factura si nici altii ca Vindeanu, in stare sa ne violeze economiile.

         Cu o legislatie ca afara, astia si toti hotii din prejma lor, ar umple puscariile. Cu o justitie ca afara, marca elvetiana, care functioneaza precum ceasul, ocnele noastre vor trebui sa fie deschise, daca nu ajung puscariile. Nu e tarziu nici acum.

            Toti trebuie sa inteleaga, ca afara bat rezele de soare oriunde pe acest pamant  si putem beneficia de ele totii, atata timp cat ne respectam,  pentru ca soarele este si al meu.

    Vrem  afara, cu o Romanie sub soare.


                Col.(r)Nour Constantin.

 

 

 

0 comentarii1897 vizualizări19 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0